Kanal u Topoli na čišćenju

DSC0000290Na osnovu Hitnih mjera pomoći i zaštiti od poplava i kredita Europske investicione banke, Luksemburg  “Vode RS” su pokrenule čišćenje kanala u Topoli.

Kanal koji je iskopan šezdestih godina prošlog vijeka, a radi odvođenja oborinskih voda sa Kozare te tako štitio Lijevče od poplava bio je zaboravljen, zapušten i u službi dobrih domaćina koji su u njega bacali uginulu stoku i nepotrebnu bijelu tehniku i štošta drugoga, što je prestalo da služi svrsi.

Služio je i rekreativcima koji su tu šetali i trčali u nedostatku drugih prostora, oni su često se pitali kako nema niko da se osjeti nadležan da zaštiti to jedino mjesto  koje bi moglo da služi za dobro svima, dok se ne izgradi obećano..

DSC0000291Očekuje se da napokon i MZ se osjeti nadležna i da uvrsti u svoj pretrpani program i brigu oko kanala, da to postane mjesto za rekreaciju, znam ideja im ne fali, a sad bi mogla i neka koju je moguće i realizovati.

Jedan komentar na “Kanal u Topoli na čišćenju”

  1. zapustiti kanale , stvarno mogu samo idioti . kao ne zna stanovnistvo sta ga odrzava na zivotu . sramota je ljudi kako smo postali pasivni i nezainteresovani za svoju okolinu . koliko imamo nezaposlenih a zamalo da nas poguse poplave . i jos nesto zasto ne dizemo glas protiv onih koji unistavaju nas i okolinu . i mi smo tako postali saucesnici , pa sta cemo nauciti omladinu . guramo glave u pijesak a strmoglavo hitamo ambisu .

Komentariši