Ko su internet hejteri i kako s njima?

Internet hejteri po zadatku ili slobodnoj volji postali su svakodnevnica. Sve ih je više, a psiholozi su našli način kako se braniti od njih. Oni su ustvari, jako tužni ljudi.

Jedna od definicija osobe koja nosi epitet hejtera kaže da ta osoba jednostavno ne može biti zadovoljna tuđim uspjehom. Hejter je jednostavno nezadovoljan i ne voli. To mu je opredjeljenje. On se vrlo često ni u šta ne razumije do te mjere da nudi rješenje, ali zato kritikuje, a nerjetko i vrijeđa i podsmjeva se.

Pojavljuju se na forumima, komentarišu po novinama, blogivima, fejsbuku i tviteru.

Hejteri imaju širok dijapazon pojavljivanja koji ukjlučuje:

– nepismeno

– prostački tekst

– kakav smor

– sramota

– po partijskom zadatku

– ko ovome daje pravo

– sujetnijeg čoveka nisam video (je l ti znaju kod kuće da si peder?)

Svaki pokušaj diskusije sa hejterima će se svoditi na isto. Kretaćeš se u pravcu nerviranja i dugmeta “block”, “delete” ili “unfriend”. Ako tome dodamo da na vašem wall-u ili time line stoji ružna prepiska i loša ocena nečeg što ste objavili i napisali imamo situaciju da kad neko dođe na vaš post vidi masu loših komentara za koje ne mora odmah da primeti da su neargumentovani i primetiće vas vas kako im poklanjate pažnju.

Zato savetujem dva pravila:

1. Sve što liči na hejtera je hejter

2. Hejt uklanjati po hitnom postupku brisanjem komentara, blokiranjem i odrođivanjem.

Ipak su tvoj fejsbuk, blog i tviter tvoje zadovoljstvo i nisi na mreži da te neko nervira već dati bude lijepo i zabavno. U nerviranju zabave nema. Nisi dužan da nekom sa perverznim namerama budeš poligon za liječenje kompleksa. Dakle briši-blokiraj.

I zapamtite: Iza svakog uspjeha čuči masa hejtera.