Komercijalna banka preselila u Aleksandrovac

Kada dođe kriza i smanji se obim poslova, društvo stagnira ili propada banke su te koje prve reaguju i zatvaraju vrata ili sele u krajeve gdje se nešto događa ili očekuje da će se dogoditi.

U Topoli smo imali 3 banke, prvo je otišla Nova Banjalučka banka prije nekoliko godina, pa prije mjesec dana i Komercijalna banka Banja Luka i to tako da je preselila u Aleksandrovac. Čini se da je u pitanju politička odluka, ne ekonomski opravdana prema kafanskim izvorima.

Ako je prevagnula ekonomska strana onda je jasno da kao do sada Topola treba da bude zaobiđena u svim daljnjim planovima, osim naravno kad treba uhljebe obezbjediti, tada se možemo malo lagati i prosipati floskule o boljoj budućnosti koja samo što nije, kao prije 10 ili 15 godina i više.

Naravno to vrijedi ako gledate i ne vidite ili nećete da vidite. Prije 2 sata sam išao putem do Maglajana i nazad. Propast je sasvim vidljiva gledajući asvalt na putu koji je u raspadu i poslije zime šta se može očekivati? Pa dobro između sebe smo svi svjesni kud plovi ovaj brod, onda dođu oni ili On i nama više nije ništa jasno ili ti u asvaltu nema rupa, banaka ima dovoljno, posla isto tako, al’ se radi preko interneta pa banaka i ne mora da bude.

Prije 7 dana je bila licitacija placeva u “Agro zoni”, kao obično izgleda opet nema zainteresovanih pa licitacija ko zna koja po redu je propala. Ako je uspjela, što je i moja želja čut ćemo uskoro kroz priču o uspjehu iako mislim da svi putevi vode u Aleksandrovac kao i do sada, dok se ne sjete da naprave nadvožnjak.

Prije 20 godina u Topoli se zbio događaj kao i danas, isti akteri, godina kada je pljeskanje odredilo jednu karijeru, pa plješćite onako muški, možda se posreći još kome?