Konstituisan Forum za bezbjednost građana Gradiške

Savjetodavno skupštinsko tijelo koje će artikulisati problematične situacije na terenu

Gradiška je jedna od malobrojnih lokalnih zajednica u kojoj pri gradskoj Skupštini, kao savjetodavno tijelo, djeluje Forum za bezbjednost građana. Na konstitutivnoj sjednici Foruma, koji čine predstavnici ustanova i institucija koje se bave zaštitom, odnosno bezbjednošću građana i imovine, birano je novo rukovodstvo. Razmatrano je opšte stanje bezbjednosti na području grada, te ocijenjeno zadovoljavajućim.

„Zaključili smo da imamo međuvjersku i međunacionalnu toleranciju i želimo tu različitost iskoristiti kao prednost, da budemo ugodna sredina za život svih građana i pogodan ambijent za privredne subjekte i inostrane partnere koji žele privređivati u Gradišci“, naglašava Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Policijski službenici, kroz redovne i vanredne aktivnosti, konstantno rade na poboljšanju stanja bezbjednosti. Djelovanje Foruma, kroz sugerisanje na određena zapažanja, imaće važnosti u njihovim radu. „Na taj način ćemo dobiti određene preporuke i savjete, kroz koje će građani artikulisati probleme koji ih opterećuju, a policija će ih tako jednostavnije prepoznati i efikasnije djelovati u tom pravcu“, naveo je Bojan Škorić, načelnik Policijske uprave Gradiška.

Već na konstitutivnoj sjednici Foruma za bezbjednost građana ukazano je na određene situacije o kojima će se u narednom periodu nadležne službe izjasniti, kroz kreiranje odgovarajućih rješenja. “Neophodno je ograničiti brzinu kretanja vozila u ulici Obala Vojvode Stepe, radi bezbjednosti šetača“, ističe  Rade Cumbo, predsjednik Foruma za bezbjednost građana Gradiške. “Ipak moramo uvažiti činjenicu da je to jedini pristup za stanare svojim objektima u toj ulici, pa se ona ne može zatvoriti za saobraćaj. Nadležno gradsko odjeljenje će biti posvećeno rješenju tog problema“, navodi predsjednik Cumbo.

Sugestije su dobrodošle od strane samih građana, ukoliko uoče situacije za koje smatraju da mogu ugroziti bezbjednost građana i imovine. Svoja zapažanja u tom pogledu mogu prenijeti službenicima u Gradskoj upravi lično, telefonski ili putem elektronske pošte Gradske uprave.

Info+ kablovski kanal

Komentariši