Košarkaši Igokee u novotopolskoj osnovnoj školi

Košarkaši Igokee posjetili su učenike OŠ „Petar Kočić“ u Novoj Topoli u okviru akcije kojom promovišu klub. Igokea od početka sezone praktikuje druženje sa učenicima osnovnih škola.

„Želimo da dobijemo navijače. Želimo da ovoj djeci pokažemo lokal patriotizam, jer mi predstavljamo ovaj grad, ovu regiju, ovu Republiku, a oni će nastaviti tim putem. Ipak, osnovni motiv je da približimo košarku ovoj djeci“, rekao je trener Igokee Željko Lukajić.

Pored trenera Lukajića, sa đacima su razgovarali i košarkaši: Ivan Radenović, Miloš Komatina i Nemanja Krstić.

„Akcija je počela i prije početka košarkaške sezone. Obišli smo nekoliko škola sa promotivnim materijalom i besplatnim kartama i svugdje smo naišli na pozitivnu reakciju. Djeaca vole košarku, čuli su za Igokeu, zapitkuju o svemu i svačemu“ kaže Komatina.

„Trudimo se koliko možemo da učestvujemo u odrastanju djece i pokažemo pravi primjer“, dodaje Radenović.

Učenici su, osim košarkaških lekcija, dobili i promotivne materijale, te ulaznice za predstojeći meč sa Cedevitom. Veterani Igokee nedavno su na inicijativu košarkaškog kluba Lijevče iz Nove Topole odigrali humanitarnu utakmicu sa ovom ekipom za liječenje Stefana Samardžije čiji roditelji rade u novotopolskoj školi. Đaci su ovu priliku iskoristili da im zahvale zbog toga.

Igokea je dobro startovala u ABA ligi, ali je nakon pobjede protiv aktuelnog šampiona Crvene Zvezde nanizala tri poraza. U narednom kolu dočekuje jednog od favorita za titulu, zagrebačku Cedevitu.

„Mi imamo mnogo mladih igrača koji nisu igrali ABA ligu ranije. Potrebno je vrijeme svima njima. Mi radimo, tim se razvija i očekujem mnogo bolje rezultate i mnogo bolje igre“, kaže Radenović.

Igokea i Cedevita svoj meč igraju u nedjelju, 13. decembra, u Laktašima s početkom

Info+

Komentariši