Kroz projekte Gradiška dobila 2,2 miliona KM

Razvojna agencija Gradiška od početka rada , u proteklih godinu i po dana, od strane donatora kroz različite projekte obezbjedila je Gradišci oko 2, 2 miliona KM.

Direktor Razvojne agencije Bogdan Vicanović, gostujući u emisiji „Bilans stanja“ Radio Gradiške, rekao je da su u proteklom periodu aplicirali  za infrastrukturne i druge projekte u cilju unapređenja i razvoja lokalne zajednice.

Vicanović je izdvojio projekat Javnog preduzeća „Vodovod“  za koji su dobili donaciju Češke Ambasade u iznosu od preko 1, 5 milion  KM za nastavak vodovodne infrastrukture, kao i više projekata u visini do 100 000 evra ili konvertibilnih maraka.

„U ovoj godini radili smo na jačanju društvenog sektora i projekte sa UNDP-em u vezi izgradnje i rekonstrukcije društvenih domova u Vilusima i Mašićima, kao i projekte za mlade“, rekao je Vicanović i naglasio da je ovih dana odobren projekat iz oblasti turizma vrijednosti 200 000 evra čija se realizacija očekuje u narednom periodu.

Razvojna agencija Gradiška od početka rada izradila je 81 aplikaciju, 24 su odobrene , 27 je odbijeno, a za 30 projekata čekaju odgovor.

Komentariši