KUD “PETAR KOČIĆ” NOVA TOPOLA ODRŽAO SEDMI GODIŠNJI KONCERT

Sedmi godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva“Petar Kočić“ Nova Topola, održan je sinoć pred mnogobrojnom publikom u Osnovnoj školi “Petar Kočić” u Novoj Topoli.

Predsjednik KUD-a ”Petar Kočić”, Gordana Milaković, rekla je da su se publici predstavile sve sekcije KUD-a “Petar Kočić” kao i brojni gosti, kulturno-umjetnička društva iz Beograda, Vlasenice, Čečave, Razboja, Kosjerova i Debaljaka.

Predsjednik Kulturno-umjetničkog društva “14. februar” iz Debeljaka, Dragan Kavić istakao je da od odnivanja društva imaju saradnju sa KUD-om „Petar Kočić“ koja se ogleda kroz brojna druženja i saradnju u vidu razmjene nošnji i organizovanja putovanja. Kavić je dodao da sarađuju i na polju koreografije. „Razmišljamo da napravimo zajedničku koreografiju igre iz našeg kraja koju bi predstavili na zajedničkom koncertu u Turskoj“, rekao je Kavić.

Predsjednik Kulturno-umjetničkog društva “Krajina” iz Beograda, Milorad Zagorac rekao je da je ovo društvo prvi put u posjeti Gradišci i da su se publici predstavili ličkim običajem “vučarenje”, gluvim ličkim kolom i muškom pjevačkom grupom. Zagorac je dodao da su članovi “Krajine” uglavnom iz Like, Dalmacije, Banije i Bosne i da zbog toga rado dolaze na koncerte koje organizuju prijateljska kulturno-umjetnička društva u Republici Srpskoj i Hrvatskoj.

Nakon koncerta učesnicima i prijateljima KUD-a “Petar Kočić” uručene su zahvalnice za nesebičnu pomoć u radu i organizaciji ovog koncerta.