Lijevče i Igokea za Stefana

Košarkaši Lijevča iz Nove Topole pridružili su se akciji „Od srca za jedno malo srce“ za liječenje Stefana Samardžije u okviru koje su odigrali humanitarnu utakmicu sa veteranima Igokee. Sav prihod od prodatih ulaznica namijenjen je za liječenje dječaka rođenog početkom novembra sa teškom srčanom manom.

 „Košarkaški klub Lijevče trenira u prostorijama OŠ „Petar Kočić“ u Tovoj Topoli. Tamo smo saznali za probleme nastavnika Samardžije  i njegovog sina i odlučili se uključiti u akciju. Stupili smo u kontakt sa košarkaškim klubom Igokea i zatražili da odigramo utakmicu sa veteranima“, rekao je Robert Jović, predstavnik Lijevča.

Igokea je odmah prihvatila poziv.

„Odazvali smo se u skladu sa mogućnostima i obavezama. Nadam se da će i ostali članovi lokalne zajednice prepoznati potrebu da se pridruže ovoj akciji i pomognu malom Stefanu“, rekao je Goran Cvikić, član veteranske ekipe Igokee.

Akciji za Stefana Samardžiju pridružili su se i prvotimci Igokee koji su posmatrali meč veterana i Lijevča, a tokom meča ABA lige sa Tajfunom iz Šentjura u laktaškoj dvorani su bile raspoređene kutije za skupljanje dobrovoljnih priloga.

„To je naš skromni doprinos da malo srce Stefanovo zakuca onako kako treba i pozivam sve koji su u mogućnosti da pomognu na bilo koji način da se uključe u ovu akciju“, dodao je Cvikić.

Košarkaški klub Lijevče organizovaće još nekoliko akcija za Stefana.

„Narednih dana trebamo odigrati lokalni derbi sa Kozarom iz Gradiške i tom prilikom ćemo takođe organizovati skupljane dobrovoljnih priloga. Nadam se da ćemo stići skupiti novac na vrijeme“, rekao je Jović.

Liječenje Stefana Samardžije zahtjeva više operacija koje se obavljau u inostranstvu i za koje je potrebno izdvojiti iznos od oko 100 000 evra. Akciji „Od srca za jedno malo srce“ mogu se pridružiti svi ljudi dobre volje uplatama na bankovne račune na ime Stefana Samardžije.

KM 567-321-03315752-14 SBERBANK

DEVIZNI 567-321-54143735-65 SBERBANK

IBAN BA 395673215414373565

SWIFT SABRBA2B

Info+

Komentariši