Ljepota življenja

Komunalci započeli uređenje grada, a šta je sa nama i da li Topola treba da bude čista u uređeno mjesto ili treba da bude kasaba po kojoj svatko ima svoju deponiju od smeća i fekalija domaćih životinja koje se godinama ne čiste, nekad smo to zvali bunjište i trebaju li nam uredbe opštinske o Držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca?

Instalacija ‘pvc u proljeće’

Kakvo pitanje, naravo da ne treba jer ko hoće Topolu uređenu što znači očišćenu i organizovano držanje domaćih životinja ili bez njih, svakodnevno održavanje higijene hoćete prostore bez organskog i neorganskog otpada pvc otpada, da ne osjetite
smradove od peradi ili stoke ne trebate u Topoli ni biti, prodajte kuću i preselite u Banja Luku, ako ste bolesni pa vam smeta buka koje stvaraju guske i pijetlovi i ne možete spavati onda je to dobar znak da je za vas sanatorijum.

Instalacija pvc ispod duge i kraj duge

Da malo analiziramo šta nam to sve brane, mnogi imaju par stotina kvadrata okućnice ili u blizini neku parcelu na kojoj može da zasnuje nekoliko jata peradi koji su ujedno proizvođači organskog đubra i đubrenje vrše tehnologijom zvanom iz guzice direkt u zemlju uz pomoć eko sistema. Komšije mogu da svoj otpad
odlože na isti prostor kako bi ga perad preradila.

Instalacija ”Mašta’

Po nakaradnim opštinskim propisima trebate da čistite svaki dan ljeti, a zimi jednom sedmično i to sve spremati u betonirane prostore da ne smrdi valjda i ne zagađuje vodu, a svi pozabijali cijevi u septičke i već odlazi u vodu koju više niko i ne pije iz pumpe već sa česme.

Mogao bi se odlagati i drugi otpad, zavisno o veličini prostora, šta fali a ne smeta nikome ako malo smrdi, pa naučili smo, a ko nije u Banja Luku bez mirisa i fekalija.

Jer gdje to ima da na svojoj vlastitoj parceli ili svome dvorištu ne možete da radite šta hoćete, em što radite šta hoćete kao svaki slobodan čovjek, kome smeta bazen za patke, jer to je za dobrobit patke, ako vodimo brigu patke će to da cijene, a sad komarci koji se roje u bazenu za patke, malo sprej, malo mreža na prozore riješi problem.

Ah da čuli ste da su patke najčešći nosioci salmonele, lažu još nije niko od djece obolio, ako bi neko i obolio zašto imamo doktore, ali nema brige, do sada nema oboljeli a stalno su u igri i u prostoru gdje su pernate jurcaju i uživaju u suncu i kupanju, toliko su zdrave da još nije ni veterinar morao dolaziti.

Ako ste u blizini ili u posjeti auto servisu kod Deje, a ostalo bureka, može i nešto drugo, slobodno bacite, perad će biti zahvalna za darak i kao dokaz gromoglasno pozdraviti vas sa nekih 120 db, duplo je jače neg što bi smjeli, ali kako gusku da ubjedite da budu tiše kad im je glavni gusan psihopata, a i po tome se vidi kolko su zakonodavci zastranili.

Ove pvc kante što se vide na sve strane nisu otpad to su instalacije od pvc kanti kako bi se reklo u svijetu umjetnika a govore o psihopatskom liku bivšeg direktora sa izrazitim nedostatkom empatije.

(nastavak sledi)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?