Maske su pale

Kako korona virus slabi tako se aktivnosti u privredi Gradiške inteziviraju ili barem želja da se nešto pokrene pa je prvi čovjek Rage nešto rekao na Radio Gradišci. Meni doduše nije jasno čime se on to hvalio jer mi rezultat njihovog rada ne izgleda tako impresivno? 8 zaposlenih Rage za 2 godine učestvovali su u obezbjeđivanju 500000 KM sredstava za privredu. Nepoznat mi je kriterij za taj uspijeh ali su porezne obaveznike koštali prilično i njihov ‘uspijeh’ znači naš neuspijeh. Da pomogne stigao je i Ministar Petričević.

Ministar Petričević je rekao da je cilj posjete upoznavanje djelatnosti kompanija s obzirom da je zbog trenutne situacije uzrokovane virusom korona došlo do preorjentisanja proizvodnje privrednih društava shodno potrebama tržišta i velikoj potražnji za zaštitnim maskama EU.

Kineska tekstilna industrija je tehnološki napredna naspram naše

Koliko god zaista maske postaju još jedna mogućnost za ponudu u EU i mogućnost da naša tekstilna industrija dobije dio kolača od toga velikoga kolača bez nabavke tehnologije barem konkurentne sadašnjoj kineskoj s kojom Kinezi sa malim brojem radnika postiže produktivnost nezamislivu za naše tekstilce.

Takvom proizvodu se ne može konkurirati ni cijenom ni količinom i naizgled poslovi koji obećavaju postanu nedostižni za naše tekstilce u obimu kojem bi mogli biti.