Mobilne banke

SARAJEVO, Banke bez klasičnih poslovnica, koje posluju samo preko mobilnih aplikacija, već su godinama prisutne u brojnim evropskim zemljama. Svojim inovativnim pristupom, brojnim uslugama i sniženim troškovima postale su ozbiljna prijetnja klasičnom bankarstvu. Njihov ulazak na naše tržište tek se očekuje.

Mobilne banke rade kao i druge mobilne aplikacije, odnosno nisu isto što i mobilno bankarstvo koje nude sve banke u našoj zemlji. Registracija korisnika se vrši online i bez papirologije. Odmah se dobije tekući račun koji ima IBAN i vrijedi u cijeloj Evropi.

Registracija je jednostavna, potrebna je samo aplikacija mobline banke koju odabarete i svega nekoliko minuta vremena. Virtualna kartica je spremna za online kupovinu odmah nakon što izradite račun, a i ona fizička uskoro dolazi na adresu. Karticom i svim uslugama koje korisnik odluči koristiti upravlja se iz mobilne aplikacije koja je obično intuitivna i jednostavna za korištenje i za složene stvari kao što su finansije i trgovanje dionicama.

više