Na svečanoj sjednici u Gradišci dodijeljene zahvalnice i povelje

24a

Povodom Dana opštine Gradiška 24.aprila ,  danas je u Kulturnom centru održana svečana Akademija “Da pamtimo” na kojoj su kolektivima i pojedincima, za doprinos u razvoju opštine, dodjeljene povelje i zahvalnice.

Za izuzetan društveno-politički rad i doprinos razvoju lokalne zajednice, Povelja opštine Gradiška dodjeljena je Desanki Rađević.

Tokom svog političkog angažmana Rađevićeva je bila odbornica Skupštine opštine, poslanik u Predstavničkom vijeću Parlamentarne skupštine BiH, poslanik u NS RS i predsjednica Srpskog kluba u Vijeću naroda RS. U otadžbinskom ratu uključila se u humanitarni rad, I pomagala izbjeglicama, vojsci, porodicama poginulih boraca

Povelja opštine Gradiška dodjeljena je i JP “Radio Gradiška”, za 35 godina uspješnog rada i objektivnog informisanja. Radio Gradiška počeo je sa radom 29.septembra 1979.godine, a tokom svih tih godina , objektivno i nepristasno informisao je građane o svim bitnim događanjima iz svih sfera života na području opštine Gradiška i šire regije.

Za postignute rezultate u oblasti privrede, zahvalnica opštine Gradiška  dodijeljena je Institutu za energetiku i ekologiju IEE Banjaluka.Ovo preduzeće  pomoglo je opštini Gradiška da riješi dugogodišnje nagomilane probleme funkcionisanja i finansiranja toplifikacionog sistema.

Za izuzetan doprinos razvoju opštine zahvalnica opštine Gradiška dodjeljena je Dragutinu Đurđeviću koji je dao puni doprinos u oblasti odbrane opštine i šire društvene zajednice, civilne i vojne.

Zahvalnice za humanitarni rad dodjeljene su  Petru Gredi i Milošu Sljepčeviću, višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi. Greda i Sljepčević krv su darovali po 150 puta, što je veoma dragocjeno za društvenu zajednicu.

Za postignute rezultate u oblasti sporta , zahvalnica opštine Gradiška, dodjeljena je Vinku Marinoviću, koji je svojom izuzetnom domaćom i fudbalskom karijerom  na najbolji način promovisao  opštinu Gradiška.

Svečanoj Akademiji u Kulturnom centru u Gradišci prisustvovali su brojni predstavnici političkog, privrednog i društvenog života naše opštine, Predsjednik PDP-A Mladen Ivanić, ministar poljoprivrede,šumarstva vodoprivrede Stevo Mirjanić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Srebrenka Golić , kao i šef Kluba poslanika Srpske Demokratske stranke u Narodnoj Skupštini RS, Vukota Govedarica.

U muzičkom djelu akademije učestvovali su učenici OMŠ”Branko Smiljanić, glumci Grad pozorišta Gradiška i žesnki djevojački hor “Lira”.

(radio gradiska)

Komentariši