NAČELNIK GRADIŠKE POSJETIO VRTIĆ “LEPTIRIĆ”

vrtic1

Povodom obilježavanja „Nedjelje djeteta“, načelnik opštine Gradiška, Zoran Latinović, sa saradnicima posjetio je vrtić “Leptirić“ u Novoj Topoli i mališanima uručio prigodne poklone.

Latinović je rekao da vrtić „Leptirić“ pruža dobre uslove za boravak djece, ali da je zbog slabog nataliteta, vrtić u Novoj Topoli, koji može da primi više od 80-oro djece, nije u potpunosti popunjen. Obaveza Opštine je da i dalje ulaže u stavranje boljih uslova za rad predškolskih ustanova,  naveo je Latinović.

Direktor Javne predškolske ustanove Lepa Radić, Mile Šeatović, istakao je da trenutno u vrtiću u Novoj Topoli boravi od 40 do 60 djece, te da je osnovni problem ovog vrtića nedostatak didaktičkog materijala.

Povodom „Nedjelje djeteta”, načelnik opštine Gradiška, danas je posjetio i Osnovnu školu Vasa Čubrilović, kojoj je u okviru rekonstrukcije i obnove objekta škole, Opština Gradiška donirala 300 stolica.

Direktor ove škole, Vladimir Stanišljević, istakao je da je namještaj u učionicama dosta dotrajao, i da je ovom donacijom stolica riješen dio problema dotrajalog namještaja, te dodao da, uz planiranu nabavku namještaja za opremanje zbornice, konstantno postoji potreba za nabavkom raznih učila.

Stanišljević je naveo da se završetak radova na rekonstrukciji objekta škole očekuje za deset dana, ali će rekonstruisani djelovi škole, zbog visoke vlažnosti zidova, u upotrebi biti za dvadesetak dana.

(Radio Gradiška)

Komentariši