Načelnik Latinović primio delegaciju crnogorskih privrednika

Načelnik Gradiške Zoran Latinović sa saradnicima primio je delegaciju privrednika iz Crne Gore na čelu sa predsjednikom opštine Nikšić  Veselinom Grbovićem.

crno

Predsjednik opštine Nikšić, Veselin Grbović, i predstavnici crnogorskih kompanija iz oblasti industrije prerade mesa, trgovine i turizma, posjetili su danas Gradišku, gdje su sa načelnikom opštine, Zoranom Latinovićem i gradiškim privrednicima razgovarali o mogućnostima jačanja privredne saradnja gradiških i crnogorskih privrednih subjekata.

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Latinović, rekao je da je Crna Gora jedna od najpoželjinijih turističkih destinacija građana Gradiške. Upravo u ljetnoj turističkoj sezoni u Crnoj Gori raste potražnja za prehrambenim proizvodima, a gradiški poljoprivredni proizvođači, naglasio je Latinović, imaju dovoljne količine kvalitetnog voća, povrća i tovne stoke, koje bi mogli da plasiraju na crnogorsko tržište.

Predsjednik opštine Nikšić, Veselin Grbović, istakao je da su crnogorske kompanije spremne da, pod određenim tržišnim uslovima otkupe značajane količine viška poljoprivrednih proizvoda sa područja gradiške opštine, te da će se uz posjetu gradiških turista Crnoj Gori uspostaviti kvalitetna i obostrana privredna saradnja između opštine Nikšić i drugih crnogorskih opština sa opštinom Gradiška.

Vlasnik Mesne industrije „Goranović“ iz Nikšića, Đorđe Goranović, naveo je da Mesna industrija „Goranović“ godišnje priozvodi blizu 30 hiljada tona prehrambenih proizvoda od mesa, a jedan dio proizvodnje plasira i na tržište BiH i Republike Srpske. Goranović je dodao da je posjetio Gradišku s ciljem da obiđe gradiške farmere, uvjeri se u kvalitet njihovih proizvoda i ugovori otkup određenih količina žive stoke.

Vlasnik najvećeg trgovinskog lanca u Crnoj Gori, kompanije „Voli“, Dragan Bokan, zainteresovan je za otkup većih količina voća i povrća sa područja gradiške opštine. Vokan je predstavio gradiškim privrednicima mogućnosti poslovne saradnje, navodeći da su tri ključna uslova za otkup proizvoda, kontinuitet u isporuci, kvalitet i tržišna cijena proizvoda.

Vlasnik jedne od vodećih turističko-udostiteljske kompanija „NTC“, Ranko Jovović, zahvalio se predstavnicima gradiške opštine na prijemu, ističući da je veoma važno da se uspostavi kvalitetna trgovinska saradnja Gradiške i Crne Gore. Jovović je rekao da se njegova kompanija bavi i distribucijom inostranih proizvoda u Crnoj Gori, te da želi da uspostavi bolju saradnju sa firmama iz Republike Srpske, koje imaju kvalitetne brendirane proizvode. Jovović je pozvao sve građane Gradiške da posjete Crnu Goru i uvjere se u kvalitet ponude crnogorskih turističkih destinacija, te najavio da će u skorije vrijeme uspostaviti saradnju sa turističkim agencijama iz Gradiške.

U okviriu posjete Gradišci, gosti iz Crne Gore obišli su gradsku Toplanu, preduzeća „Mina“ i“ Vitamikis“, Agro industrijsku zonu u Novoj Topoli i voćnjake „Agroipeksa“ u Jablanici.

(radio gradiska)

video_icon

Komentariši