NAČELNIK OPŠTINE ZORAN LATINOVIĆ PRIMIO ZLATNE KOŠARKAŠE

Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović organizovao je danas prijem za Srđana Kočića i Nikolu Đakovića iz Nove Topole, članove kadetske košarakaške reprezentacije BiH koja je osvojila zlatnu medalju na  Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Latinović je čestitao zlatnim košarkašima i poželio im uspjeh u karijeri, te im u znak zahvalnosti za predstavljanje opštine na evropskoj sportskoj sceni uručio skromne novčane nagrade. Zauzvrat, Latinović je na poklon dobio dres reprezentacije BiH. Prvi čovjek Gradiške istakao je da uspjeh naših sportista šalje poruku da Bosna i Hercegovina i njeni entiteti zbog mladih ljudi trebaju i moraju gledati u budućnost, te da  su oni primjer kako se marljivošću i upornim radom mogu postići zavidni sportski rezultati.

“Taj recept treba primjeniti u klubovima na području opštine i takođe preispitati Pravilnik o finasiranju kako bi se obezbijedilo bolje finansiranje za klubove koji kvalitetno rade sa mladim sportistima”, naglasio je Latinović, koji je na uspjehu mladih košarakaša čestitao i njihovom prvom treneru u Košarkaškom klubu “Top basket” iz Nove Topole, Vladi Todoroviću.

Latinović je dodao da današnji susret sa zlatnim košarakašima predstavlja dodatnu obavezu da se iznađu mogućnosti za završetak sportske dvorane u Gradišci. On je najavio da će tokom narednog mjeseca s predstavnicima javno-privatnih partnera u izgradnji dvorane “Niskogradnje” iz Laktaša razgovarati o nastavku izgradnje i stavljanju u funkciju ovog sportskog objekta.

Prema riječima Srđana Kočića, najteža utakmica na Evropskom prvenstvu bilo je polufinale sa Španijom, koju su savladali tek poslije dva produžetka, a poseban osjećaj bio je pobijediti domaćima Litvaniju pred oko šest hiljada njihovih navijača. Kočić se zahvalio načelniku Latinoviću na prijemu kao i svim mješatanima Nove Topole koji su nakon velikog uspjeha u Litvaniji, za njega i Đakovića, organizovali svečani doček. “To je motiv više da nastavim sa radom i očekujem da napredujem u karijeri, a za sada još najmanje godinu dana ostajem u  “Sparsu” iz Sarajeva”, naglasio je Kočić.

Najmlađi član zlatne kadetske košarkaške reprezentacije BiH, Nikola Đaković, naveo je da je prve košarkaške korake načinio sa šest godina u “Top basketu” u Novoj Topoli, u kojem je igrao zajedno sa svojim starijim bratom.

Đaković kaže da se sutra vraća u Bijeljinu gdje će odigrati jednu revijalnu utakmicu za svoj klub “Budućnost” , u kojem planira da se posveti  napornim treninzima i utakmicama kako bi postao još bolji igrač.

(radio gradiska)

Komentariši