Neophodna sanacija fiskulturne sale u novotopolskoj školi

Uslovi za rad u jednoj po broju učenika najvećoj osnovnoj školi u Gradišci „Petar Kočić“ u Novoj Topoli i nisu najbolji. Prije svega otežano je izvođenje nastave fizičkog vaspitanja, jer je fiskulturna sala u dosta lošem stanju i neophodna joj je sanacija.

„Potrebna je kompletna promjena parketa, zatim rješavanje zapadne strane koja je izgrađena od staklenih prizmi i postoji mogućnost urušavanja. Neophodno je i asfaltirati sportski teren, ograđivanje školskog dvorišta, zamjena stolarije i sanacija krova“ kaže Radivoj Popović, direktor OŠ „Petar Kočić“ Nova Topola.

Ova centralna škole u Novoj Topoli izgrađen je 1971. godine. „Do sada  većih ulaganja nije bilo osim što je prije nekoliko godina objekat proširen zbog rada produženog boravka“, kaže direktor škole Radivoj Popović. On se nada da će uz razumijevanje i pomoć resornog ministarstva kao i predstavnika lokalne vlasti izvršiti potrebnu sanaciju  i tako obezbijediti bolje uslove za rad. To očekuju i učenici novotopolske škole koji smatraju da bi  postizali i bolje sportske rezultate kada bi se renovirala fiskulturna sala.

Iako bi postizali još bolje rezultate u sportskim disciplinama direktor Popović je zadovoljan i dosadašnjim radom svojih učenika. „Oni postižu odlične rezultate. Dva puta smo bili prvaci iz srpkog jezika i književnosti, bili smo i republički prvaci u odbojci“ napomenuo je Popović.

OŠ „Petar Kočić“u Novoj Topoli, koja osim centralne ima i sedam područnih škola, trenutno pohađa oko 1000 đaka.

Info+

video_icon

Komentariši