Nezadovoljni radnici zaključali kapiju preduzeća

Radnici Farme svinja “Top Farm” iz Nove Topole, nezadovoljni činjenicom da su posljednju platu dobili za Februar, te da je menadžment preduzeća pod zalog stavio matično stado i veći broj tovljenika, jutros su zaključali kapiju preduzeća.

NOVA_TOPOLA_795370822

Radnici su tražili od direktora Stojana Marinkovića da provede zaključak o isplati zaostalih plata u svinjama – tovljenicima, što je on, kako tvrde, kategorički odbio.

Direktor Farme je potom ostavio automobil pored kapije, preskočio ogradu i napustio preduzeće.

“Potpuno podržavamo gospodina Harija Jansena, suvlasnika Farme, koji nam je odobrio isplatu plata na način da umjesto novca dobijemo svinje. Mučili smo se danima da odvojimo svinje koje nisu ranije popisane kao zalog preduzeću ‘Pro Vita’ iz Donje Dubice, čiji je vlasnik Marko Dragić, inače drugi suvlasnik Farme ‘Top Farm”, kaže radnik Farme Milorad Koljanin.

Radnici su se obratili i ministru poljoprivrede Republike Srpske Stevi Mirjaniću sa molbom da pošalje revizore koji bi utvrdili, kako kažu, sve manipulacije u vezi sa poslovanje ovog preduzeća i provođenjem sporne sudske odluke o davanju pod zalog tovljenika preduzeću “Pro Vita” iz Donje Dubice.

Iako su kapije “Top farma” zaključane, radnici hrane svinje i održavaju proizvodnju da ne bi došlo do uginuća životinja, jer, kako kažu, svjesni su da imaju šansu da rade i dobiju zarađene plate sve dok ima svinja u objektima.

Marinković i Dragić se nisu javljali na telefonske pozive Srne.

(Srna)

Komentariši