Nova oprema u Stomatološkoj službi gradiškog “Doma zdravlja”

Stomatološka služba Doma zdravlja Gradiška dobila je novu opremu a u planu su I radovi na kompletnoj sanaciji objekta u kome Služba djeluje.

stoma

“Intenzivno se pripremamo za proces sertifikacije, za to smo obezbjedili tri nove mašine. Jedna je stigla ovdje u Stomatološku službu u Gradišci a druge dvije su u ambulantama u Podgradcima I Novoj Topoli. U narednom period biće obezbjeđeni I drugi novi instrumenti za rad”, kaže Marko Matavulj, načelnik Stomatološke službe Doma zdravlja Gradiška. Osim nove opreme koja će olakšati njihov rad I pružiti kvalitetniju uslugu pacijentima, osoblje Stomatološke službe dobilo je I nove uniforme. U narednom periodu planirana je I rekonstrukcija objekta u kome ova Služba djeluje.

“U narednom period, imaćemo cijelu zgradu. U sklopu radova, imaćemo proctor za sterilizaciju, imaćemo kancelariju za nadzornu sestru I načelnika Službe, kao I proctor za kartoteku I skladište koje do sada nije postojalo,” pojašnjava Matavulj.

Pored spomenutog proširenja stomatološke ambulante, načelnik Službe ističe da su stvoreni uslovi za otvaranje još jedne ordinacije koja će biti posebno opremljena za specijalistu ortodonta koji će, za razliku od prijašnjih godina, od sada svakodnevno priužati svoje usluge pacijentima. Sa navedenim promjenama, Stomatološka služba Doma zdravlja postala je konkurenta drugim stomatološkim ordinacijama u Gradišci I može prižiti kvalitetnu uslugu svojim pacijentima. Osim postojećih stomatoloških ambulanti u Podgradcima I Novoj Topoli, prije nekoliko mjeseci počela je sa radom I ambulanta u Turjaku, čime su u gradiškom Domu zdravlja, pokazali su da vode brigu I o pacijentima ruralnih područja naše opštine.

(Info+)

video_icon

Komentariši