Nova Topola – mjesto kroz koje svi prolaze

Nova Topola je mjesto kroz koje mnogi ljudi prolaze. Malo je onih koji se zaustavljaju, osim stanovnika koji žive u ovom kraju.

topolaa

To nam potvrđuju i kadrovi sa Zelene pijace koja je prazna,a mještani kažu da je posjećena samo srijedom kada je pijačni dan. Poljoprivrednici uglavnom svoje proizvode prodaju pored puta.Štandovi su ispunjeni raznovrsnim  domaćim voćem i povrćem,a tu je i makedonska lubenica, jer lijevčanska zbog nevremena kasni. Trgovci kažu da se mnogo proizvodi, a malo prodaje, cijene su skromne,ali je kupaca malo.

Ni penzionerima kao ni mnogim građanima nije lako. Svoje slobodno vrijeme uglavnom provede u penzionerskom domu,ali se kao i mnogi žale na male penzije.

U ovoj jednoj od najvećih mjesnih zajednica na području opštine Gradiška u toku je izgradnja hrama Svetog Save. “U toku su završni radovi na spoljašnjem uređenju hrama, ostalo je oko 300 kvadrata da se to završi. Hram bi trebao biti završen ove godine” kaže Miroslav Novković, paroh novotopolski.

Ova velika građevina značajna je za mjesnu zajednicu i njen narodu, jer se tu okupljaju druže prisustvuju svetim liturgijama te se organizuju razne manifestacije.

U Novoj Topoli postoje mnogi objekti i sadržaji koji svakodnevni život ovim stanovnicima čine lakšim. Tu je ambulanta, Osnovna škola zanatske radnje, butici, prodavnice prehrambene robe, ugostiteljski objekti. U blizini Zelene pijace je zanatski centar u kojem ima najviše frizerskih salona. Mladi koji su nedavno završili sa školskim obavezama kažu da im je na raspustu zanimljivo, jer imaju gdje provesti svoje slobodno vrijeme.

Topola je srce lijevča polja. Nalazi se na raskrsnici puteva i kroz nju uglavnom prolaze svi koji idu u Srbac, Banja Luku, ili Laktaše.

Info+ kablovski kanal

video_icon

Komentariši