Oaza bilja

Nekada plodna njiva na kojoj se redovno sijala pšenica i kukuruz svojevremeno pretvorena u majdan za vađenje šljunka, pa onda mjesto odbacivanja svega nepotrebnog u kući i oko nje. Sam majdan i prostor oko njega očišćen je  nekoliko puta. Donesena je zabrana odlaganja otpada  u blizini sada već jezera  i bez obzira na zabrane i danas se vide neki nesavjesni građani gdje bacaju otpad u njega oko njega te pale gume ne obazirući se na tablu o zabrani bacanja otpada.

DSC0000041

Tragajući za ljekovitim biljem posjetio sam i majdan i iznenadio se raznovrsnošću bilja koje sam zatekao koje  raste oko jezera. Priroda je došla na svoje i počastila nas ranovrsnom florom. U samoj oazi mnogo je ljekovitih vrsta kao što su kantarion, glog, divizma, vučiji rep, hajdučka trava i mnoge druge.

rajzabilje

Pored ove oaze još jedna je u nastajanu i to na prostoru Agrozone gdje su mnoge ljekovite biljke izrasle i za sada  ne ometano rastu te tako taj prostor učinile korisnim za one koji su u potrazi za ljekovitim biljem

 

Jedan komentar na “Oaza bilja”

  1. osim toga , prevoznici poduzetnici sa svojim kamionima dovoze kojekakav otpad i svojim bagerima zagrcu u te vodene povrsine . tu vodu pijemo mi svi. hrane se nase biljke i zivotinje i opet mi. dokad cemo cutati pred nesavjesnicima . dok nas ne potruju do kraja. ili ?

Komentariši