Odluka o komunalnom redu predviđa rigoroznije sankcije

Na poslednjem zasjedanju SO Gradiška usvojene su Odluke o komkunalnom redu i komunalnoj naknadi. Kako je istakao prvi čovjek opštine, odluke će unijeti više reda u funkcionisanje lokalne zajednice te olakšati posao nadležnim službama.

7f2cd38b7681e6e2ef83b5a7a5385264_LOdluka o komunalnom redu je u odnosu na prethodnu donijela je određene izmjene. Prije svega, određene su rigoroznije sankcije za prestupnike koji ne budu poštovali zakonske odredbe. Građani se slažu da je neophodno posvetiti veću pažnju ovom pitanju, a najviše im smeta nepravilno odlaganje smeća.U sklopu Odluke o komunalnom redu usvojen je i Amandman prema kome je krajnji rok za zaoravanje stajskog đubriva i osoke na poljoprivrednim zemljištima iznosi 24 časa. Odbornik SNSD-a željko Sladojević, naglasio je da je neophodno izvršiti zaoravanje u što kraćem roku, te predložio da se vremenski period smanji na 12h. „Iako je  Gradiška agrarna opština, dosta je pritužbi stiglo na račun izvlačenja stajskog đubriva posebno u ljetnim mjesecima kada su visoke temperaturei mislim da smo ovom odlukom to i regulisali“, dodao je načelnik Latinović. Za kršenje ove odredbe odgovorno lice može biti kažnjeno novčanom kaznom u maksimalnom iznosu od 3000 KM. I drugi prekršaji povlače posljedice u vidu novčane kazne. Za  zauzimanje javne površine ili izvođenja različitih radova bez odobrenja, ne održavanja površina koje koriste, ne adekvatnog održavanja septičkih jama i kanalizacionih sistema, ne čišćenje snijega, odlaganje otpada bilo koje vrste na mjesta koja nisu dozvoljena i drugih nepoštivanja odluka, pravna ili fizička lica prema novousvojenoj Odluci mogu biti kažnjena novčanim kaznama i do 8000 KM.

(info+)

Poslije ove odluke nadajmo se da će imati ko i da provodi ovu odluku, jer na dosadašnje prijave inspekcijske službe se uglavnom nisu ni javljale, a kamoli da su nešto preduzimale, jedino su bili redovni na plati. Ako budu koristili svoja ovlaštenja budžet bi bio puniji,, jer samo u Topoli imaju posla do proljeća.

(Miro)

2 komentara na “Odluka o komunalnom redu predviđa rigoroznije sankcije”

  1. da, tacno tako . ako gospoda zaposleni u komunalnoj policiji budu radili svoj posao kao dosad …. nista od zastite okoline i prava gradjana na cist vazduh i zemljiste .

  2. Meni je drago jer nece biti vise izvozenja oseka,stvarno je bila katastrofa

Komentariši