Održan okrugli sto sa Gradiškim agronoma savjetodavcima

suncokret_2U organizaciji Ministarstva trgovine i poljoprivrede u Opštini Gradiška održanoj 14. Juna na okruglom stolu pod nazivom “Rad agronoma savjetnika i njihov doprinos unapređenju poljoprivrede Opštine Gradiške kroz suradnju s lokalnim vlastima.”

Učesnici su razgovarali o brojnim temama koje se odnose na mjere i aktivnosti za podsticanje razvoja proizvodnog sektora lokalne vlasti, uključujući i pregled poljoprivrede Gradiške.

Okrugli sto tema bila je uloga poljoprivrede savjetnika u dizajnu poljoprivredne politike kroz aktivnosti Strategije razvoja Gradiška, kao i izvještaje o radu Agencije za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Republike Srpske (regionalne jedinice Gradiška) o trenutnim aktivnostima u našoj zajednici u pogledu štete uzrokovane napadom SIPC voća u voćne plantaže.

Okrugli sto je bio pored relevantnih službenika Opštine prisustvovali Gradiška agronomi savjetnici u cilju uspostavljanja suradnje između lokalnih vlasti, agronomi, konsultanti, Agencija za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Republike Srpske.

Komentariši