Održani izbori u Novoj Topoli

Sastav SNSD-a ubjedljivo pobjedio nepripremljene vladajuće stranke na opštinskom nivou. Da podsjetimo koga kriviti u sledeće 4 godine za daljnje zaostajenje Topole ili za nagli razvoj koga treba pohvaliti i podržati:Vrsajković Brankica, Žmirić Ognjen, Mataruga Branislav-Krljo, Milišević Nevena, Pauković Siniša, Popović Radivoj, Šinik Ljiljana. Njima Sretno, a nama kako bude.

izbori4

Od 9  do 12 sati održani su izbori po novim pravilima za Savjet mjesne zajednice, a mnogi građani su odustali od glasanja zbog gužve koja je bila na glasačkom mjestu. Čini se u svakom slučaju da je ovaj način biranja dobar i omogućuje većem broju zainteresovanih građana da glasaju. Dijelom za odluku o glasanju je zahvaljujući  to što je SNSD pismeno pozvao građane da dođu na glasanje i usput glasaju za njih. Ostale partije se nisu snašle po tom pitanju, sem nekih ličnih kontakata i poziva nisu se bolje organizovale pa će vjerovatno tako i proći.

izbori

Organizovani od opštinske izborne komisije, a kandidate su mogli da daju političke stranke i udruženja građana. Nije poznato zašto se izborna komisija odlučila da objavi datum izbora dan prije samih izbora tako da se građani ne mogu organizovati i predložiti svoje kandidate. Čini se da su uticaj izvršile same partije da ne bi imale konkurenciju i valjda ubjeđeni da su oni jedino kompetentni da vode brigu o situaciji u MZ.

izbore3

Iz iskustva znamo da na način koji su izabrani članovi savjeta će ustvari više gledati šta njihova opštinska partijska organizacija zahtjeva i samo napredovanje u partiji će im biti prvenstven cilj. MZ im je odskočna daska u političkom životu koji je veoma isplativ. Za MZ Nova Topola će se i dalje voditi briga pomoću daljinskog upravljača u vidu volje Načelnika opštine, ako se sjeti. Jednostavno nije realno očekivati da će se nešto promjeniti u načinu rada u MZ. Ipak nadajmo se da su ovi izbori prekretnica i da će Topola sa ovim Savjetom napokon se pokrenuti u interesu svijuh, pa i građana Topole.

izbori5Ja lično nisam glasao iz razloga što nisam imao šansu da se kandidujem kao građanin koji nije član ni jedne partije. Naravno, ne bih se kandidovao, ali nisam imao ni šansu, kao ni ja tako ni neko drugi ili da se organizujemo kao udruženje građana predložimo svoga kandidata. Razlog najvjerovatnije leži u činjenici što je neko procijenio da se sav društveni život odvija na nivou stranaka, a to po njima opterećuje miran san i uništava zdravlje. Pa hvala im na brigi.

 

2 thoughts on “Održani izbori u Novoj Topoli”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *