Olujni vjetar uništio 10 stambenih objekata

Na području Gradiške tokom jučerašnjeg olujnog nevremena oštećeno je 10 stambenih objekata, a velike štete pričinjene su na poljoprivrednim usjevima.

Šef odsjeka Civilne zaštite Gradiška Slobodan Knežević, rekao je da su najveće štete zabilježene na području MZ Laminci, Krajišnik Kočićevo,Trošelji gdje je olujni vjetar uništio 10 plastenika.

Knežević je rekao da poljoprivredni proizvođači koji su pretrpjeli štete od nevremena iste, od danas, mogu prijaviti u Gradskoj upravi Gradiška.

Jučerašnje olujno nevrijeme na području Gradiške  pričinilo je velike štete na elektro-mreži zbog čega je više od 7 000 potrošača ostalo bez električne energije.

Rukovodilac Elektrodistribucije Gradiška, Mišo Čagljević, izjavio je za Radio Gradišku da je u kvaru bilo 12 dalekovoda, a zabilježeno je i oko 140 kvarova na niskonaponskoj mreži, na području MZ Laminci, Kočićevo, Seferovci, Karajzovci, Bistrica, Gašnica,Vrbaška, Dragelji, Rogolji, Čikule.

“Sve ekipe su na terenu i do sada smo uspjeli otkloniti veći dio kvarova, ali je i dalje bez električne energije više od 3 000 potrošača”, istakao je Čagljević i dodao da će veći broj potrošača do kraja dana dobiti električnu energiju.

Prema njegovim riječima najveći kvarovi su zabilježeni na 20 kilovoltnim dalekovodima Laminci, Kočićevo i Lakataši.

Čagljević je naglasio da su sve ekipe na terenu i rade na otklanjanju kvarova i zamolio sve potrošače za razumjevanje i strpljenje.

Komentariši