Opljačkali pumpu u Trošeljima

Policija je uhapsila tri lica, osumnjičena da su napala radnika benzinske pumpe “Kristal petrol” u mjestu Trošelji u opštini Gradiška i ukrala 400 KM.

Uhapšena su lica čiji su inicijali R.L. /29/ i D.Č. /26/ iz Laktaša i B.D. /21/ iz Gradiške, rekla je Srni portparol Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka Marija Markanović.

Ona je dodala da su u jučerašnjoj akciji hapšenja učestvovali pripadnici Stanice javne bezbjednosti Gradiška i Policijske stanice Nova Topola.

Prema njenim riječima, na osnovu naredbe Okružnog suda Banjaluka juče je izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata u mjestu Šušnjari u opštini Laktaši, koje koristi osumnjičeni R.L. i tom prilikom pronađena je i izuzeta puška za koju se sumnja da je korištena prilikom izvršenja krivičnog djela.

Tokom kriminalističke obrade, utvrđeno je da su lica R.L. i B.D. 29. februara u 22.35 časova maskirana došla do benzinske pumpe, fizički napala i, uz prijetnju puškom, od radnika pumpe otela 400 KM, nakon čega su automobilom, u kojem ih je čekao D.Č, pobjegla sa lica mjesta.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da R.L. i B.D. uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu razbojništvo budu sprovedena u banjalučko Okružno tužilaštvo na dalje postupanje, a da se protiv D.Č. dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Radivoj Lekić, Dragan Čalakić i Bogdan Davidović.

ATV

Komentariši