OPŠTINA GRADIŠKA PRIMJER ODGOVORNOG VRŠENJA VLASTI U INTERESU SVIH GRAĐANA LOKALNE ZAJEDNICE

sds

Opština Gradiška, na čelu sa načelnikom, Zoranom Latinovićem, primjer je odgovornog vršenja vlasti u interes građana, ocijenili su, tokom današnje posjete Gradišci, predsjednik Srpske demokratske stranke, Mladen Bosić, i kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske, Ognjen Tadić.

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Latinović, koji je upoznao Bosića i Tadića sa stanjem u opštini i aktivnostima lokalne uprave, naglasio je da je aktuelna vlast u Gradišci, uz tešku ekonomsku situaciju i prevelike dugove, koje je iza sebe ostavila prethodna SNSD-ova vlast, napravila brojne pozitivne pomake u svim društvenim sferama.

’’Bilo smo posvećeni unapređenu komunalnog sitema, koji je pravio gubitke opštini, i stabilizaciji budžetskih prilika, te smo relizovali brojne projekte, kao što je Projekat prelaska Toplane sa mazuta na biomasum uz javno privatno partnerstvo, i prošerenje sistema vodovoda i kanalizacije, što će biti nastavljeno i u ovoj godini’’, rekao je Latinović.

Iako je došla na vlast u teškim uslovima i zatekla preveliku zaduženost, lokalna vlast na čelu sa Zoranom Latinovićem u Gradišci je pokazala da kad pošteni ljudi dođu na vlast i imaju volju i viziju da se uhvate u koštac sa problemima mogu da naprave veliki napredak, istakao je lider SDS-a, Mladen Bosić. Bosić je rekao da je slična situacija trenuno u istitucijama Republike Srpke gdje će ta lokša praksa biti promjenjena nakon oktobarskih izvora. To što su samo za prvu godinu upravljanja opštinom uspjeli da vrate 5 miliona maraka kredita, dokazuje da nema bezizlazne situacije ako su dobro radi, rekao je lider SDS-a. Bosić je istakao da kada se uporede uštede samo za reprezentaciju i prevoz u opštini Gradiška, koji iznosi oko milion i 200 hiljada maraka, može se izvući zaključak kolike sa novca u Republici Srpskoj može uštedjeti samo po tim stavkama Budžeta, i uložiti u komunalne sisteme, poput Toplane i Vodovoda u Gradišci.

Potpredsjednik SDS-a, Ognjen Tadić, koji je kandidat Saveza za promjene za predsjednika RS na predstojećim opštim izborima, istakao je da je rad načelnika Latinovića i njegovih saradnika dokaz da je promjena vlasti značajna za građane, a ne za političare. Nadam se da će građani, imajuću u vidu ove činjenice, istakao je Tadić, omogućiti da cijela Republika Srpska, nakon oktobarskih izbora, osjeti boljitak koji će donijeti promjene u Srpskoj.

Nakon sastanka sa Latinovićem, kome su prisustvovali kandidat za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH, predsjednik OO gradiškog SDS-a, Đorđe Kreačmar, i kandidat iz Gradiške na listi SDS-a za Narodnu skupštinu RS , Slavko Dunjić, Bosić i Tadić, obišli su komunalna preduzeća IEE Toplana i Vodovod Gradiška.

(radiogradiska)

Komentariši