OPŠTINA GRADIŠKA RASPISALA JAVNI KONKURS ZA PODRŠKU POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE

selo

Opština Gradiška raspisala je Javni konkurs za dodjelu kredita za podršku poljoprivredne proizvodnje iz Programa podrške razvoja poljoprivrede za ovu godinu.

Šef Odsjeka  za poljoprivredu  u Odjeljenju za privredu i poljoprivredu, Milutin Misimović, rekao je da su  sredstva za podršku razvoja poljoprivrede u 2014.godini, planirana u iznosu od u 480.000 KM. Od tog iznosa 80.000 maraka, planirano je za sufinansiranje poljoprivrednih kredita za podršku poljoprivredne proizvodnje iz oblasti stočarstva, voćarstva, ratarstva, povrtarstva, vinogradarstva kao i nabavku poljoprivredne mehanizacije.

Govoreći o procesu obnove registracije, koja je u toku, Misimović je rekao da je do danas obnovu registracije izvršilo 1.270 poljoprivrednih proizvođača, a rješenje o preregistraciji do sada je preuzelo 630 poljoprivrednika. Na području gradiške opštine zaključno sa 30.oktobrom 2013.godine, ukupno je bilo registrovano 4339 poljoprivrednih gazdinstava.

Misimović je naglasio da registracija  jedan od uslova za ostavarivanje prava na podsticaje  kao i izmirenje svih obaveza prema resornom Ministarstvu na ime preuzetog  mineralnog  đubriva,  dizel goriva  i sjemenske  pšenice. Na području gradiške opštine 700 farmera nije izmirilo obaveze prema Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede iz 2009. i 2011.godine, rekao je Misimović i naglasio da njihova dugovanja za preuzeto mineralno đubrivo, gorivo i sjemensku pšenicu iznose 867.000 KM.

(radio gradiska)

Komentariši