OPŠTINA GRADIŠKA USPJEŠNO OKONČALA 2015. GODINU

Opština Gradiška u ovoj godini zadržala je stabilnost budžeta i izmirila sve obaveze prema korisnicima.

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Latinović, potvrdio je gostujuci u programu Radio Gradiske da je 2015. godina bila jedna od najnestabilnijih kako na ekonomskom tako i na političkom planu i dodao da je i u takvim okolnostima opština zadržala finansijsku stabilnost. Latinović je naglasio da su sve kreditne obaveze  u 2015. godini izmirene, a opština je u poslednje tri godine dugoročna kreditna zaduženja smanjila za oko 7 miliona maraka. Opština je na osnovu datih garancija vratila milion 700  hiljada maraka na ime  kredita gradiške Toplane, dok su kratkoročne obaveze smanjene  za oko 4 miliona maraka, istakao je Latinović i dodao da je Gradiška jedna od rijetkih opština koja je postigla visok nivo usklađenosti u planiranju budžeta s budžetskom potrošnjom i da nije imala potrebu za rebalansom ovogodišnjeg budžeta.

Naredna, 2016. godina biće fokusirana na stvaranje boljih uslova za život svih građana opštine Gradiška, rekao je Latinović i dodao da su u planu brojni infrastrukturni projekti. I vlast i gradjani moraju biti solidarni i  vlastitim zalaganjem i radom stvarati pozitivo okruženje kako bi zajedno postigli moralnu i materijalnu  konsolidaciju, poručio je Latinović.

Kao i obično najviše riječi o gradiškoj Toplani kao i prethodne tri godine. Jest da Topole nema nigdje u prethodnom razdoblju, ali stiže 2016. i s njome i izbori, nama nova nada da će se nešto promjeniti u odnosu prema Topoli, a političarima da će nas ponovo obmanuti s novim obećanjima koja neće ispuniti, ali sve je lakše podnijeti kad znamo da je oko Toplane sve uredu. 

2 komentara na “OPŠTINA GRADIŠKA USPJEŠNO OKONČALA 2015. GODINU”

  1. Kad se radila kanalizacija u Brestovcini nacelnik izjavi da poslije toga slijedi izgradnja kanalizacije u Topoli.Do danas ništa od kanalizacije .Nadam se da će ispuniti obećanje u idućoj godini. 🙂

  2. Kao građanin Gradiške srdačno se zahvaljujem Načelniku na domaćinskom ponašanju i djelovanju, kada su u pitanju narodne pare, i što su shvatili da se mora vratiti dug, koji je prethodna vlast glavom bez obzira zaduživala. Kad je u pitanju politička scena, onda je tu čista nula, jer je nastupilo vandalsko ponašanje opozicionog bloka, koji je htjeo na silu oteti vlast u Opštini Gradiška, kako bi nastavili krčmiti narodnu imovinu kao u prethodnih nekoliko mandata. Rad Opštine Gradiška je skoro godinu dana blokiran, što bez ikakve sumnje trpe najviše građani Gradiške. Iskreno mislim da i sadašnjoj vlasti mnogi građani zamjeraju, što su pored bolničkog kruga pješačku stazu obilježili kockama za naplatno parkiranje, što to nigdje nema u okruženji, pa mogao bih reći nigdje u svijetu. Nadalje želim da kažem da je nastupila totalna nebriga oko poplava ( pokvarene precrpne pumpe ) koje su oni proglasili kao elementarnom nepogodom, gdje su političke stranke uvidjele svoj podli plan, gdje me čudi kako nisu razorili obrambeni nasip, kako bi se oni dokazivali u odbrani grada, kao što su činili u dovlačenju precrpni pumpi iz nekih mjesta u Srbiji. To je bila najveća lakrdija politike i političenja, a brigu za građane su pokazali kod ovog zadnjeg snijega, dakle, hvališu se kako su spremni za doček zime, a ono dobiše od građana 1+ do 2 ocjenu. Žalosno da ne može biti žalosnije, jer svoj nemar i javašluk kriju sa nekakvim elementarnim nepogodama, dakle, da nije smješno bilo bi komično.

Komentariši