OPŠTINA IZMIRUJE KREDITE KOJE JE IZA SEBE OSTAVIO LOKALNI SNSD

U skladu s dinamikom otplate kreditnih zaduženja opština Gradiška je za prvo polugodište ove godine po drugoj emisiji obveznica uplatila kamatu u iznosu od 210.000 KM.

Zaduženje Opštine po drugoj emisiji obveznica iz 2010. godine iznosilo je čak 7 miliona maraka s krajnje nepovoljnom kamatnom stopom od 6 % godišnje i rokom otplate od 15 godina. Ovo zaduženje prethodna vlast SNSD-a koristila je za pokriće kumuliranog deficita budžeta iz prethodnih godina i izmirenje obaveza prema dobavljačima od kojih se posebno ističu firme iz Laktaša – Kaldera, Niskogradnja i Simens iz Banjaluke, saopšteno je iz opštine Gradiška. Na zaduženje od 7 miliona maraka opština Gradiška će morati platiti kamatu od nevjerovatnih 5 miliona 319 hiljada 737 KM što dovoljno govori o štetočinskom odnosu iste one vlasti koja je brojne opštine u Republici Srpskoj, kreditnim zaduženjima, dovela na rub propasti kao i samu Republiku Srpsku, navode iz opštine Gradiška.

(radio gradiška)

Jedan komentar na “OPŠTINA IZMIRUJE KREDITE KOJE JE IZA SEBE OSTAVIO LOKALNI SNSD”

  1. Dok građane Opštine Gradiška ispunjava radost zbog postignutih rezultata, nadahnuti nadom i ubjeđenjem da je ovo samo početak, jer dugovi se moraju vratiti, stoga nema mjesta nasilnicima koji bi zbog svojih ličnih interesa to domaćinsko ponašanje Načelnika gospodina Latinović Zorana pomjerili u zaborav. Sa radošću čitam riječi objavljenog naslova, gdje iskreno mislim da svakom čovjeku -patrioti to isto godi, jer rasipništvo i bahatost prethodne vlasti nas enormno košta, pa prema tome, zašto nešto mjenjati što je dobro i prosperitetno. Da se ne zaboravi, nasilnici potpomognuti aktuelni REŽIMOM, žarko su željeli da uz pomoć papaka preletača preotmu lokalnu opštinsku vlast, i time na pravdi dragog Boga smjene Načelnika gospodina Zorana Latinović, jer su na njihovu veliku žalost svjesni, da neće moći dobiti većinski glas građana birača na predstojećim Lokalnim izborima. Živi bili pa vidjeli, dakle, nasilnici su podvijenog repa ipak dočekali legalan put osvajanja opštinske vlasti, a dali će im pusta želja biti ostvarena, to ostaje da se vidi, a to najviše vrijedi za niti malo skromnog Adžić Zorana, koji želi pod cijenu života biti Načelnik opštine Gradiška. Grčić Dimitrije

Komentariši