OPŠTINA PODNIJELA PRIJAVU PROTIV SUDIJE OKRUŽNOG SUDA

Predsjednik Skupštine opštine Gradiška, Radislav Dončić u više navrata je obavještavao javnost o neviđenim pritiscima pojedinih predstavnika izvršne vlasti na pravosudne organe u RS, što je za posljedicu imalo donošenje nezakonite odluke sudije pojedinca Okružnog suda u Banja Luci , Tatjane Stupar.

”Ovim putem obavještavamo javnost da je protiv Tatjane Stupar podnesena prijava o izvršenom krivičnom djelu povrede zakona od strane sudije iz člana 376. Krivičnog zakona Republike Srpske”, navedeno je u saopštenju Informativne službe opštine Gradiška. Takođe je protiv sudije Tatjane Stupar zbog nezakonitog postupanja podnesena i prijava disciplinskom tužiocu pri Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH.

”Iz pouzdanih izvora saznajemo da se postupajući sudija u izvršnom predmetu Osnovnog suda u Gradišci takođe sprema da prijave pravosnažne odluke u navedenom predmetu, pokuša sprovesti prinudno izvršenje”, ističe se u saopštenju Informativne službe opštine Gradiška. Na ovaj način se potvrđuje ono što smo istakli u prethodnim saopštenjima da postoji sprega između izvršne i sudske vlasti u RS, a upozoravamo da ćemo na svaki nezakonit pokušaj prinudnog izvršenja nepravosnažnog rješenja Osnovnog suda u Gradišci, odgovoriti svim mjerama koje imaju za cilj da se sačuva, kako dignitet, tako i imovina opštine Gradiška, navedeno je u saopštenju Informativne službe opštine Gradiška.

(radio gradiska)

Komentariši