OPŠTINSKO TAKMIČENJE U KOŠARCI: Najbolje ekipe škola “Danilo Borković” i “Petar Kočić”

U sali Osnovne škole „Mladen Stojanović“ Vrbaška odigrana je završnica Lige takmičenja u košarci za učenike i učenice osnovnih škola, u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske.

Pobjedu u muškoj konkurenciji odnijela je ekipa Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Nove Topole, dok su u ženskoj pobijedile učenice Osnovne škole „Danilo Borković“ iz Gradiške. Danilo Šokčević i Marija Đukić proglašeni su najboljim igračima turnira.

„Pobijedili smo, kao i prošle godine. Konkurencija je bila dobra, posebno u finalu ekipa iz škole „Danilo Borković“. Nadamo se da ćemo isti rezultat ostvariti i na regionalnom takmičenju“, izjavio je Danilo.

„Prezadovoljni smo jer se ostvarilo ono što smo priželjkivali“, priznala je Marija.

Miladin Branković, direktor škole „Mladen Stojanović“, ocijenio je opštinsko takmičenje veoma uspješnim: „Ove godine imamo veći broj učesnika. U kategoriji dječaka imamo pet ekipa, kao i prošle godine, a u kategoriji djevojčica šest ekipa. Evidentno je da interes za košarku postoji.“

Medalje, pehare i diplome najboljim učesnicima turnira dodijelio je Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Opštine Gradiška.

„Odigrane su 43 utakmice, bilo je 17 ekipa i kroz ovo takmičenje prodefilovalo je oko 250 učesnika“, naveo je Glišić.

U muškoj konkurencijji drugo i treće mjesto zauzele su ekipe osnovnih škola iz Gradiške – „Danilo Borković“ i „Vasa Čubrilović“, dok se u ženskoj konkurenciji Osnovna škola „Vasa Čubrilović“ plasirala na drugo mjesto, a „Petar Kočić“ iz Nove Topole na treće.

Pobjedničke ekipe dalje nastavljaju takmičenje na Regionalnom prvenstvu Malih olimpijskih igara za regiju „Prijedor“.

Info+ kablovski kanal