Organizovan drugi humanitarni doručak

Humanitarni doručak gradiških privrednika sa načelnikom opštine Gradiška Zoranom Latinovićem organizovan je drugi put.

dorucak

Ovakva okupljanja imaju za cilj prikupljanje sredstva kako bi se pomoglo socijalno ugroženom stanovništvu. Osim toga privrednici imaju priliku da razmjene određena iskustva, što može doprinijeti i jačanju njihove saradnje.Na ovakvim druženjima priverdnici se mogu upoznati sa aktuelnim dešavanjima u lokalnoj zajednici.”Oni takođe mogu iznijeti svoju problematiku koja im otežava poslovanje” kaže načelnik Odjelja za privredu i poljoprivredu Ljubimko Čakalj koji u ovoj oblasti u narednom periodu očekuje napredak. “Postoje određeni pregovori i interesovanja privrednih subjekata i sa investitorima. Time se otvara mogućnost realizacije ideja koje su već odavno spremne.

Očekujemo da će ove godine i kroz implementaciju projekta Agroindustrijske zone, kao i samog okruženja grada doći do izgradnje adekvatnih objekata i zapošljavanja” smatra Čakalj. Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović rekao je da se ekonomska kriza ne može prevazići ukoliko ne bude privrednih aktivnosti i novih investicija. „Gradišku će 8. aprila posjetiti delegacija austrijskih privrednika, a za dvije nedjelje očekuje se posjeta i crnogorskih privrednika, te će rezultat ovih posjeta biti dovođenje stranih investicija na područje gradiške opštine, otvaranja novih radnih mjesta i ostvarivanje bolje saradnje domaćih i stranih privrednika” dodao je Latinović.

Prikupljenja sredstva sa prvog humanitarnog doručka bila su namijenjena za izgradnju kuće porodici Mirjanić iz Gornjim Podgradaca. Incijator ovog okupljanja dokror Slavko Dunjić kaže da će zahvaljujući ljudima dobre volje ova porodica uskoro dobiti vlastiti krov nad glavom. Humanitarni doručak trebao bi se organizovati svake prve srijede u mjesecu s ciljem da se pomogne socijalno ugroženom stanovništvu.

(info+)
video_icon

2 komentara na “Organizovan drugi humanitarni doručak”

  1. Hranu su platili sami ili je na teret svih poreskih obveznika? Po kapacitetu više mogu pojesti nego skupiti za druge.

Komentariši