Organizovan “Volej kup 2019” u Novoj Topoli

Prvi međunarodni „Volej kup 2019“, u organizaciji Škole fudbala „Volej“, odigran je na stadionu Fudbalskog kluba „Lijevče“ iz Nove Topole. Na turniru se takmičilo 29 ekipa, u tri kategorije 2008, 2009. i 2010. godište.

„Teren je odličan, uslovi su dobri, suđenje je kvalitetno. Sve pohvale domaćinu. Kada imaju određeni fond treninga, djeca moraju da odigraju poneki turnir i osjete takmičarski duh. Nama u klubu, do određenih uzrasta, rezultati nisu ni bitni. Bitno je da dođemo na turnir, da djeca odigraju koliko mogu, pokažu šta znaju i da na greškama uče i napreduju dalje.“, rekao je Igor Vrhovac,  iz OFK „Spartak“ Banja Luka.

Učesnici su došli iz različitih gradova Repbulike Srpske. Iz Banjaluke stigla je brojna ekipa Omladinskog fudbalskog kluba „Spartak“ kako bi pružila podršku drugarima iz Nove Topole.

Podrška prvom „Volej kupu“ stigla je i iz Glamočana.

„Škola fudbala „Mladost“ egzistira samostalno već sedam godina. Prije nekoliko mjeseci ukazana nam je velika čast da preuzmemo omladinske selekcije iz Omladinskog kluba „Sloga“ iz Trna, posebno jer „Sloga“ postoji 80 godina. U ova tri mjeseca imamo velike rezultate kada je u pitanju omasovljavanje omladinskih selekcija. Imamo 150 polaznika, što je razlog da radimo više i bolje“, naveo je Milenko Petrović, direktor Škole fudbala „Mladost“ Glamočani.

Organizatori su naveli da su se odlučili pokrenuti ovaj turnir inspirisani brojnim turnirima, poput ovog, na kojima su učestvovali i ponijeli pozitivne utiske.

„Bili smo na „Čin Čin“ kupu, na Zlatiboru, koji je održan u aprilu mjesecu i gdje je učestvovalo više od 200 ekipa. Takođe smo učestvovali na „STARS“ kupu. Mi smo pokušali da organizujemo ovaj turnir i budemo dobri domaćini drugarima iz drugih gradova“, izjavio je Slaviša Despotović, osnivač Škole fudbala „Volej“ Nova Topola.

Škola fudbala „Volej“ osnovana je krajem prošle godine i broji 60 polaznika, uzrasta od 2007. do 2013. godišta.

Info+

Komentariši