OŠ “Petar Kočić” opštinski prvak u odbojci u okviru Malih olimpijskih igara

Opštinski prvak završnice Lige takmičenja u odbojci za učenike i učenice osnovnih škola, u obje konkurencije, Osnovna je škola „Petar Kočić“ iz Nove Topole. Članovi pobjedničkih ekipa, Mihaela Vujčić i Aleksandar Grujičić, ponijeli su titule najboljih igrača turnira.

„Sve ovo mi mnogo znači, ali ne bi ništa bilo moguće bez ostatka ekipe. Ponosna sam na sve nas i nadaćemo se istim rezultatima na regionalnom takmičenju“, rekla je Mihaela.

„Pripreme za takmičenje su bile veoma zahtjevne i nije bilo lako ostvariti ovaj rezultat“, rekao je Aleksandar.

„Vjerujte mi da ovo nije uopšte lako. Ima tu puno nervoze, djeca teško prihvataju poraz, a onda i mi nastavnici zajedno sa njima. Na našu sreću, obje ekipe su prošle i baš mi je drago. Prvenstveno zbog njih“, ispričao je Momčilo Kesić, nastavnik fizičkog vaspitanja u OŠ „Petar Kočić“.

Ova škola je ujedno bila i domaćin takmičenja, na kome su učestvovale i osnovne škole iz Gradiške – „Vasa Čubrilović“ i „Danilo Borković“.

Takmičenje je organizovano u okviru Malih olimpijskih igara u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Organizator je bila i Opština Gradiška.

„Osnovni cilj ovog takmičenja je da se poveća bavljenje sportom, pogotovo među djecom školskog uzrasta na području naše opštine. Želimo da privolimo mlade generacije da se bave sportom, ali pozitivni efekti se ogledaju i u aspektima socijalizacije. Ovom prilikom bih se zahvalio svim direktorima, profesorima i volonterima Crvenog krsta bez kojih ovaj projekat ne bi uspio“, naveo je Davor Glišić, načelnik Odjeljenja društvenih djelatnosti Opštine Gradiška.

Ekipe Osnovne škole „Petar Kočić“, koja je do sada šest puta bila učesnik republičkih takmičenja, krajem marta učestvovaće na Regionalnom prvenstvu Malih olimpijskih igara za regiju „Prijedor“.


Info+ kablovski kanal