OŠ ”PETAR KOČIĆ” VEČERAS ISPRATIĆE 105 MATURANATA

Osnovna škola ‘’Petar Kočić’’ u Novoj Topoli ispratiće večeras 105 maturanata.

Svečani program i prozivka učenika predviđeni su u 18 časova ispred škole. Sinoć je održano matursko veče za 37 maturanata Osnovne škole ‘’Kozarska djeca’’. Protekle sedmice održani su svečani programi i maturske zabave i u drugim osnovnim školama na području opštine.

U osnovnim školama u Gradišci su obavljeni i upisi prvačića u narednu školsku godinu. Najviše prvačića, 98 upisano je u Osnovnoj školi ‘’Vasa Čubrilović’’, zatim 97 u Osnovnoj školi ‘’Petar Kočić’’ I 87 učenika u Osnovnoj školi ‘’Danilo Borković’’. Osnovnu školu ‘’Mladen Stojanović’’ u Gornjim Podgradcima naredne školske godine pohađaće 42 prvačića, Osnovnu školu ‘’Sveti Sava’’ Dubrave 35 prvačića, dok su u Osnovnoj školi ‘’Kozarska djeca’’ Kruškik upisana 22 prvačića. Najmanje prvačića za narednu školsku godinu, svega 8, upisano je u Osnovnoj školi ‘’Vuk Stefanović Karadžić’’ u Turjaku.

Za učenike devetih razreda osnovnih škola nastava je završena 3. juna, dok za ostale osnovce nastava zvanično završava 17. juna. Učenici srednjih škola nastavu završavaju sutra, 10.juna.

 

Komentariši