OSTANAK MLADIH NA SELU

06.04.2012 u sklopu projekta Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi RS za zapošljavanje mladih na selu u Gradišci je održana prezentacija programa. Ovaj trodnevni program koji provodi ministarstvo zajedno sa nevladinim i omladinskim organizacijama održan je u Kulturnom centru na temu “Osnaživanje mladih na selu putem edukacije i rodne senzibilizacije”. Najveći dio rada ovih radionica usmjeren na preduzetničke vještine. Predstavnici Agencije za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi prisutne su upoznali sa Pravilnikom o ostvarivanju novčanih podsticaja u poljoprivredi za 2012. godinu. Projekat Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi RS finansiran je od strane FIGAP programa, a do sad je održan u Petrovu i Mrkonjić Gradu.

Prema onome što se moglo vidjeti na predavanju ili mladi sa sela nisu zainteresovani ili nisu obavješteni o predavanju pa je predavanje održano pred par omladinaca i građana, po utisku na mene teško da je itko od njih sa sela. Moguće da više mladih i nema na selu ili se smatra da mladi sa sela nebi razumjeli predavanje pa nisu pozvani. Kako bilo, mladi treba da znaju da su sredstva odobrena i da bi valjalo da se ipak raspitaju kako doći do njih?

2 komentara na “OSTANAK MLADIH NA SELU”

  1. Nisu pozvani da nebi dobili ta sredstva koja su vec otisla pojedincima.Pa to je stara prica o podjeli sredstava i zaposljavanju mladih,djeca ako mogu dignuti kakav -kreditic- da daju pojedincima dobili bi odmah posao .

  2. Pozdrav,,na zalost kako bi gospodin Sladojevic Predrag zaposlen u SO Gradiska gradio svoje vocnjake a na slici ,,kako ih nije sramota su radnici SO i to moja ili starija generacija-50,,,pa dobri su podsticaji za mlade,,zivio Mile Ronhil..on ima iskustvo,,covjek sinu dao kredit 3 .000.000,00 km *da se dijete ne drogira*lerpo.lepo..eto ipak omladina bi na selu…>

Komentariši