OVAKO JE GLASALA TOPOLA

Ubjedljiva pobjeda SNSD-a, čestitke pobjedniku!

nt1

Sad kada su rezultati poznati i nadam se da su svi čestitali pobjednicima, a onim drugima više sreće drugi put. Sada možemo očekivati od onih koji su sjeli u klupe da svi zajedno rade na onome što su nudili i da borba bude idejama a ne politiziranjem. Mnogo se obećavalo vjerujem da se dosta može i uraditi, naročito za Topolu i okolinu, nešto manje za samu Gradišku. Treba nam više ekonomskih tema i tema koje život znače, ne zaboraviti to, a ja sa svoje strane i dalje ću pratiti i sa zadovoljstvom prenijeti ono što se bude radilo za Topolu i nadam se manje politike.

st

Izbori su iza nas, još malo o kampanji. Predizborna kampanja je počela davno prije, a započele su je stranke SNSD-a i “Izvora” kao izvršioca prljavih radova, u politici je to prihvatljivo i na kraju donijelo rezultat. “Izvor” se pokazao kao najbrutalniji u napadima ne birajući riječnik i često je taj riječnik bio govor mržnje.

nt2

Kako bilo “Izvor” je uspio i osvojio odličan rezultat jer je u kampanju najviše i uložio materijalnih sredstava, najviše radio na terenu, obećavao svega i svašta ciljajući na najosjetljivije tačke, jedna od njih zapošljavanje, pa tako obećavao radna mjesta za glasove. Od svih partija najviše je koristio Internet kao sredstvo komunikacije i prezentujući svoje poruke i u velikom slučaju to su bili pamfleti i osvetnički tekstovi  vodećih ljudi radi izbacivanja iz SDS-a, sad već jasno u očekivanju povratka u staro jato kao pobjednici, što je i tačno potukli su beskrvni SDS koji očito nema ljude koji mogu da odskoče dalje od amaterskog pristupa. Dakle “Izvor” je uradio posao kvalitetno i za sebe i svojom kampanjom dao veliki doprinos da SNSD ostvari rezultat koji je očekivao, što će se vidjeti u raspodijeli plijena. Dobro organizovano i odrađeno.

nt2-1

Neću opterećivati s mojim analizama ostalih stranaka jer njihovi kandidati se jedino isticali svoju sliku kao razlog što im treba dati glas, a mislim s druge strane da će “Izvor” i u buduće davati dosta materijala za pisanje, pa jedva čekam da popratim njihovo djelovanje na realizaciji njihovog programa.

nt3

Iznenađenje za mjesto načelnika je broj glasova koje je dobio Milan Sladojević, bez ikakve kampanje 977 glasova govori da je taj broj mogao biti daleko veći što bi nosilo veliku političku težinu i obavezu u danima koji dolaze.

Još jednom čestitke onima koji su uspjeli i da ne zaborave da im je Topola bila na vrhu prioriteta, ako oni zaborave ja neću.

 

Jedan komentar na “OVAKO JE GLASALA TOPOLA”

 1. Hvala autoru ovog naslova, i dodajem:
  Nepojmljivo ali istiniti, imao sam iznuđeno čestitanje “visoko rangiranom teniseru”-verifikovanom od strane CIK-a Načelniku opštine Gradiška Zoranu Adžiću, u gotovo mračnoj ulici uz prisustvo nepoznate mlade muške osobe.
  Dana 09.11.2016. godine oko 18:30 sati, odlučio sam skratiti put do kuće poslije duge večernje šetnje, kada čujem rekao bih radosni glas Zorana Adžić iz mraka na daljini desetak metara, Dimitrije dali ti misliš meni čestitati na pobjedi, što sam i učinio kada sam mu prišao, gdje sam sa rukovanjem pozdravio isto nepoznatu mladu mušku osobu.
  Poslije čestitanja kaže Zoran Adžić, bolje ti je to nego da tamo brljezgaš i pišeš o meni koješta, gdje sam mu dodao, cijenim i poštujem volju građana birača, i ako su izmanipulisani, dakle, sada si legalnim putem osvojio toliko željno mjesto Načelnika opštine Gradiška, i nadalje mu kažem, da me je vidno razočarao preotimanjem lokalne vlasti, gdje su svi građani to trpjeli nepune dvije godine, i da jednostavno ne podnosim aroganciju i nasilništvo.
  Adžiću se promjenula boja glasa, mi se poznajemo 30 godina, i počeo je sa visine mene ubjeđivati, kako je 17 veće od 14, što sam već čuo na stotine puta, dakle, kada je tako, zašto ste izgubili sve sudske sporove. Prešli su ulicu uz daljnje komentarisanje, gdje ih nisam razumio, isto kao ni oni mene, jer nije sačekao još neka moja objašnjenja.
  Bilo kako bilo, važno je reći, Zoran Adžić je pored mene u poslednje vrijeme dosta puta prošao oborenim pogledom bez bilo kakvog pozdrava, te za divno čudo, kada sam uzimao prije otprilike nedelju dana broj na šalteru za matičara, prošao je u brzini izlazeći iz opštine i glasno rekao zdravo Dimitrije, našta sam mu odgovorio sa zdravo.
  Napominjem, ako mu je stalo do našeg susreta, mogao je to uraditi na mnogo drugih načina, jer je on sada Načelnik opštine Gradiška, a ne da razmjenjujemo riječi i čestitanje na ulici u mraku.
  Imam u planu da se najavim za razgovor kod njega, radi prostorija za ŠK”Kozara”Gradiška, ali nikako sada, jer su sada na potezu dodvarači i uvlakači, gdje mnogi ne mogu da razumiju, po gotovo političari, da je moj život ljubav a njihov pohlepni interes.
  Iskreno mislim da me u onako brzom odlasku sa mračne ulice nije razumio kada sam rekao, da ću opet pisati, ali ne brljezgati, ako ne bude radio u korist ispaćenih i poniženih građana Gradiške. Dimitrije Grčić

Komentariši