OZVANIČEN POČETAK RADA PRIMARNOG VODA VODOVODNE MREŽE U MAŠIĆIMA

masici

Načelnik  Gradiške, Zoran Latinović u Mašićima je ozvaničio početak  rada  primarnog voda vodovodne mreže, dužine oko 3 kilometra , koji će omogućiti širenje sekundarne vodovodne mreže prema potkozarskim selima.

Primarni vod, od Dušanova do centra Mašića, čiju  izgradnju je  finansirao Vodovod Gradiška, u iznosu od oko  170 hiljada maraka,  trenutno omogućava  da se na vodovodnu mrežu priključi oko 50 domaćinstava iz Mašića.  Prema Latinovićevim riječima, izgradnjom glavnog voda kroz Mašiće stvoreni su uslovi za izgranju sekundarne  vodovodne mreže, koja će omogućiti priključak na gradski vodovod oko 1300 domaćinstva u Mašićima, Vilusima, Jurkovici,  Turjaku, Grbavcima, i ostalim selima ovog dijela potkozarja, koji nemaju kvalitetno vodosnabdjevanje.

Latinović je naglasio da se očekuje završetak radova na izgradnji dva rezervoara vode u Jablanici, koji će obezbjediti kvalitetno vodosnabdjevanje za mještane Jablanice, Sovjaka, i Dubičkog sela Bijakovac.

Direktor gradiškog Vodovoda, Mićo Ristić, rekao je da je projektom vodosnabdjevanja potkozarskih sela, predviđena izgradnja oko 60 kilometara sekundarne vodovodne mreže, te da će veći dio biti izgrađen do kraja ove godine. Ristić je naglasio da je u završnoj fazi izrada glavnog projekta, kojim će biti precizirano koliko će novca biti potrebno, i dodao će u finasiranju izgradnje vodovoda u potkozarju, Vodovod učestvovati sa 50 odsto, a ostatak će platiti građani, prilikom priključka na vododnu mrežu.

(radio gradiska)

Komentariši