PDP PREDSTAVIO U GRADIŠCI KANDIDATE IZ IZBORNE JEDINICE DVA I IZBORNE JEDINICE JEDAN

pdp

Partija demokratskog progresa predstavlia je danas, u Gradišci, svoje kandidate za  oktobarske Opšte izbore, na listama za Narodnu skupštinu RS, u izbornoj jedinici 2, i Parlamentarnu skupštinu BiH, u izbornoj jedinici 1.

Nosilac kanditatske liste PDP-a za Narodnu skupštinu RS, u izbornoj jedinici 2, je aktuelni narodni poslanik i predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Gradiška, Milan Švraka. Osim Švrake, kandidati za izbore za poslanike u Narodnoj skupštini, su Radislav Dončić, aktuelni predsjednika SO Gradiška, Anka Grabović-Stojnić, Dragana Perić i Željka Despotović iz Gradiške, Mišo Maljčić, Maja Đukić i Saša Jovičić iz Srpca, Brano Žunić, Zorica Jotanović i Desimir Živanić iz Prnjavora i Savo Čovičković iz Laktaša.

Kandidat za poslanika u Parlamentarnoj skupštinu BiH, na zajedničkoj listi Partije demokratskog progresa i Narodnog demokratskog pokreta, u izbornoj jedinici 1, isped gradiškog PDP-a je Olivera Ćosić.

Nosilac liste za Narodnu skupštinu RS, Milan Švraka, rekao je da Partija demokratskog progresa izlazi na Opšre Izbore s ciljem da se promjeni aktuelna vlast, a akcenat na ovim izborima stavljaju na podizanje privredne aktivnosti i oporavka ekonomije, suzbijanju kriminala i korupcije, te riješavanju nagomilanih socijalnih problema građana i poboljšanje položaja najugroženijih kategorija stanovništva.

Švraka je dodao da je siguran da će PDP imati poslanike u Narodnoj skupštini iz ove izborne jedinice, koji će, kako je rekao, u interesu Gradiške i ostalih opština ove izborne jedinice nastaviti sa kontinuitetom njegovog djelovanja  u aktuelnom sazivu Narodne skupštine RS.

Paratija demoktarskog progresa, kao članica Saveza za promjene ,na izborima za predsjednika Republike Srpske, podržaće zajedničkog kandidata, Ognjena Tadića, potpredsjednika Srpske demokratske stranke, a kandidat Saveza  za srpskog člana Predsjedništva BiH je predsjednik PDP-a, Mladen Ivanić.

(radiogradiska)

Komentariši