Pješačka staza, ljeto 2012

Poslije čekanja od nekih 40 i kusur godina napokon da su planirane aktivnosti oko pješačkih trotoara u Novoj Topoli kako je Skupština donijela u svome Finansijskoj projekcji za period 2012-2016. godine u vrijednosti 150000 KM. Zadovoljan ??? nikako!!! s obzirom na poltronski pristup rješavanju problema u Topoli od strane SNSD-a, a uspoređujući predviđena sredstva za druge MZ i to seoska čini se da nije imao ko da se bori za Topolu u raspodijeli  kolača. Tako da se primjetiti da za recimo MZ Rovine  je predviđeno asvaltiranje staza i puteva u iznosu 240000 KM. Za asvaltiranje puta Štetić-Laminci centar 396000 KM. Izgradnja trotoara u MZ Kozinci 270000 KM itd.

Kada se pogledaju planovi za Opštinu i ukupno sve MZ u njoj da se primjetiti da je Topola dobila najmanje, predpostaviti je da se svako borio za svoju MZ kako je znao i umio, a očito da za MZ Nova Topola nema onih koji su sposobni za takvu borbu što i nije nekakva novost. Mi dobivamo samo planove koji se ne realiziraju, a uvijek su na vrhu interesovanja.

Hodajući po Topoli primjetio sam na našem čuvenom Raskršću radnike čistoće da čiste smeće koje građani i posjetioci ostavljaju za sobom, iznenadio se jesam i ponadao se da će ovo čišćenje potrajati i da nije samo predizborno obmanjivanje birača. Možda osvanu i korpe za smeće, pa ko zna?  Izbori su na pragu i treba sve promatrati u kontekstu istih i ne dati se baš olako predati, te pravilno procjeniti prethodni period i svatko za sebe zaključiti šta smo dobili, a šta je bila obmana? Treba pokrenuti pitanje kanalizacije u Topoli, kada mogu Rovine da planiraju kanalizaciju i za koju će trebati izdvojiti 997 400 KM(gdje samo nađoše ovih 400 KM), pa parka i autobuske stanice i istrajati u tim pitanjima jer je u toku i izrada urbanističkog plana koji se radi za sledećih 20 godina.

Jedan komentar na “Pješačka staza, ljeto 2012”

  1. cisto sumnjam da ce i od trotoara sta biti.to su samo nase puste zelje.Mozda bude za 500godina.

Komentariši