POBJEDNIK OPŠTINSKOG TAKMIČENJA “POZNAVANJE POKRETA CRVENOG KRSTA” EKIPA OSNOVACA IZ NOVE TOPOLE

Opštinsko takmičenje ekipa podmlatka iz oblasti „Poznavanje pokreta Crvenog krsta“ održano je danas u prostorijama Opštinske organizacije Crvenog krsta Gradiška.

Na takmičenju je učestvovalo dvadeset učenika u pet ekipa iz osnovnih škola sa područja gradiške opštine: “Danilo Borković” iz Gradiške , “Sveti Sava” iz Dubrava, “Petar Kočić” iz Nove Tople , “Vuk Stefanović Karadžić” iz Turjaka i Osnovna škola “Kozarska djeca” iz Kruškika.

Ekipa Osnovne škole “Petar Kočić” iz Nove Topole osvojila je prvo mjesto, drugo mjesto pripalo je OŠ “Danilo Borković”, a treće OŠ “Kozarska djeca” iz Kruškika.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Gradiška Borko Dević rekao je da je cilj takmičenja da se djeca obuče i da se upoznaju sa radom Crvenog krsta, ali da se istovremeno animiraju za volonterski rad u Crvenom krstu koji je međunarodna humanitarna organizacija.

Dević je rekao da su djeca na ovom takmičenju,(koje se tradicionalno održava svake godine) pokazala izuzetno znanje, a svoje znanje primjenjuju u praksi kada postanu volonteri Crvenog krsta.

“Cilj nam je da na ovaj način okupimo i animiramo djecu da postanu volonteri Crvenog krsta . Broj volontera varira i trenutno je nešto više od pedest članova podmlatka – volontera,“ rekao je Dević.

Pobjednik takmičenja, Ekipa Osnovne škole “Petar Kočić” iz Nove Topole predstavljaće Opštinsku organizaciju Crvenog krsta Gradiška na Regionalnom takmičenju 2. novembra u prostorijama Crvenog krsta.OO Crevnog krsta Gradiška će bit domaćin takmičenja.

(radio gradiska)