POČELA DISTRIBUCIJA REGRESIRANOG DIZEL GORIVA ZA PROLJEĆNE I JESENJE RADOVE U POLJOPRIVREDI

Distribucija regresiranog dizel-goriva za proljećne i jesenje radove u poljoprivredi počela je danas. Podsticajna sredstva za regresiranje dizel goriva utvrđuju se u iznosu od 0,60 KM/l i odobravaju se za površine koje su registrovane kao obradive u RPG, a na kojima je izvršena jesenja sjetva u 2014. godini i proljećna sjetva/sadnja u 2015. godini, kao i za površine na kojima je planirana jesenja sjetva strnih žita u ovoj godini te za održavanje postojećih višegodišnjih zasada voćnjaka i vinograda.

Pravo na podsticajna sredstva za regresiranje dizel goriva ostvaruju isključivo nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, koji po hektaru registrovane obradive površine, u periodu od 30. marta do 15. novembra tekuće godine izvrše kupovinu dizel goriva u količini do 100 litara po hektaru – za sve biljne kulture. Korisnici regresirano dizel gorivo kupuju po maloprodajnoj cijeni umanjenoj za iznos regresa od 0,60 KM/litri u benzinskim stanicama (ovlaštenih distributera) na području opštine Gradiška:
1. ,,NESTRO PETROL” – u Gradišci i Novoj Topoli
2. ,,KRAJINA PETROL” – u Gradišci na tranzitu i Gornjim Podgradcima
3. ,,MADŽAR” – Laminci Brezici
4. ,,NEŠKOVIĆ” – u Gradišci, Brestovčini i Novoj Topoli
5. ,,BRČKO GAS” – u Gradišci na tranzitu
Zahtjev za ostvarivanje prava na regres za dizel gorivo poljoprivredni proizvođači preuzimaju u zavisnosti od mjesta stanovanja na sljedećim mjestima: MJESNI URED U NOVOJ TOPOLI:
BEREK, VAKUF, VILUSI, GORNjA JURKOVICA, GORNjI KARAJZOVCI, DONjA JURKOVICA, DONjI KARAJZOVCI, DUŠANOVO, ELEZAGIĆI, JAZOVAC, KRAJIŠNIK, KOČIĆEVO, MAŠIĆI, MILjEVIĆI, NOVA TOPOLA, PETROVO SELO, ROVINE, ROGOLjI, ROMANOVCI, SEFEROVCI, SREDNjA JURKOVICA, TROŠELjI, CEROVLjANI I ŠAŠKINOVCI.
OPŠTINSKA UPRAVA GRADIŠKA, ŠALTER Br. 8:
BISTRICA, BOK JANKOVAC, BUKOVAC, VRBAŠKA, BRESTOVČINA, GAŠNICA, GORNjI PODGRADCI, GORNjA DOLINA, GRADIŠKA GRAD, GRBAVCI, GREDA, DRAGELjI, DONjI PODGRADCI, DONjA DOLINA, DUBRAVE, ŽERAVICA, JABLANICA, KIJEVCI, KOZINCI, KOZARA, KRUŠKIK, LUŽANI, LAMINCI BREZICI, LAMINCI JARUŽANI, LAMINCI SREĐANI, SAMARDŽIJE, LAMINCI DUBRAVE, LIPOVAČA, LISKOVAC, MAČKOVAC, MIČIJE, MILOŠEVO BRDO, NOVO SELO, ORAHOVA, ORUBICA, SOVJAK, TREBOVLjANI, TURJAK, TRNOVAC, CIMIROTI, ČIKULE I ČATRNjA. Prilikom kupovine zahtjev se podnosi ovlaštenom distributeru, uz priloženu (neovjerenu) kopiju lične karte ili kopije JIB-a (pravna lica). Ukupno odobrene količine mogu se realizovati u nekoliko odvojenih kupovina, ali samo na istoj benzinskoj stanici, odnosno tamo gdje je podnesen zahtjev prilikom prve kupovine. Regresirano dizel gorivo moći će se kupoviti bez prekida do 15. novembra 2015. godine. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u šalter sali Opštinske uprave Gradiška na šalteru broj 8 ili putem telefona 051/810-408 i 051/810-344.

Komentariši