POČELA IZGRADNJA SPORTSKIH TERENA U OŠ “PETAR KOČIĆ”

Kod Osnovne škole „Petar Kočić“ u Novoj Topoli počeli su radovi na izgradnji školskih sportskih terena ukupne površine 1 800 metara kvadratnih.

Direktor škole „Petar Kočić“, Radivoj Popović, rekao je da je zgrada škole u Topoli, koja ima najveći broj učenika i postiže značajne rezultate u naučnim i sportskim disciplinama, izgrađena 1971. godine i da su u proteklom periodu bili uskraćeni za sportske terene.

Popović je naveo da je počela gradnja dva sportska terena, jednog za fudbal i rukomet i drugog za košarku i odbojku čime će znatno biti poboljšani uslovi rada i kvalitet nastave.

On se posebno zahvalio načelniku Opštine Zoranu Adžiću i lokalnoj upravi koja je obezbjedila sredstva za ovaj projekat u iznosu oko 72 000 KM.

Popović je naveo da bi sportski tereni trebali biti završeni u naredna dva mjeseca.

On je naglasio da je škola prošle godine prema japanskoj ambasadi aplicirala projekat „Unapređenje nastave fizičkog vaspitanja“, vrijednosti 140 000 KM, koji podrazumijeva promjenu kompletnog poda površine 450 metara kvadratnih, bočnog zida i krova i da očekuju pozitivan odgovor.

„Jedan projekat energetske efikasnosti, smo aplicirali preko Ministarstva za prostorno uređenje, a tiče se centralne škole. Pod tim projektom podrazumijeva se zamjena krova, stolarije i ugradnja demit fasade. Ušli smo u uži krug od 17 škola u Republici Srpskoj i nadam se pozitivnom odgovoru nadležnih organa“, rekao je Popović.

On je istakao da su pripreme u toku za projekat energetske efikasnosti koji su aplicirali preko lokalne zajednice i UNDP-a za područnu školu u Mašićima.

Popović je podsjetio da su prošle godine renovirali dvije škole.

„Renovirali smo školu u Gornjim Karajzovcima preko projekta Ministarstva prosvjete, u vrijednosti 20 000 KM, aÂÂ iz kabineta predsjednika Republike Srpske obezbjeđena su sredstva za renoviranje škole u Petrovom Selu čime su značajno poboljšani uslovi rada u tim školama“, naveo je Popović.

On je naglasio da je obrazovanje osnova svakog društva i da u obrazovanje treba daleko više ulagati.

Osnovnu školu „Petar Kočić“ u Novoj Topoli, uključujući i sedam područnih odjeljenja, pohađa 900 učenika.

Učenici ove škole su prošle godine na maloj maturi, od 186 škola u Republici Srpskoj, zauzeli prvo mjesto iz srpskog jezika i književnosti.2019, 3:42 pm