Počela izgradnja vodovodne mreže na dionici Dušanovo-centar Mašići

Ovih dana počela je izgradnja vodovodne mreže na dionici Dušanovo-centar Mašići. Realizacijom ovog projekta trebao bi se riješiti dugogodišnji problem vodosnabdijevanja potkozarskih sela koja inače pitku vodu imaju samo povremeno, a ne tokom cijele godine.

masici

“Projekat je koncipiran tako da se dovede voda iz gradskog vodovoda do škole u Mašićima. Cilj nam je dovesti vodu do potkozarskih sela, a onda projektom razvlačiti sekundarnu mrežu do potrošača. Svako domaćinstvo će imati šaht sa vodomjerom” kaže Mićo Ristić, direktor KP “Vodovod”. Kada novi vodovod bude u potpunosti izgrađen, pitku i ispravnu vodu iz gradskog vodovoda koristiće oko 1300 domaćinstava.

Radove na izgradnji vodovodne mreže  posjetili su opštinski predstavnici na čelu sa načelnikom Gradiške Zoranom Latinovićem. “Sa ovim projektom nadam se da otvaramo jedan investicioni ciklus u vodosnabdijevanju i izradi kanalizacione mreže. Planiramo dovršetak jednog rezervoara u Jablanici i početak izgradnje drugog. Paralelno sa tim radićemo i projekat vezan za proširenje vodovodne mreže na području Kozinaca. Ovih dana očekujemo potvrdu projekta izgradnje vodotornja i sekundarne kanalizacione mreže na prostoru prigradskih naselja. Projekti će se finansirati sredstvima Evropske investicione banke. Izgradnjom novog vodotornja i sekundarne kanalizacione mreže stvorićemo preduslove da se oko 1000 domaćinstava priključi na kanalizaciju čime bi smo uticali na zaštitu vodoizvoršta” kaže Latinović.

Trenutno “Vodovod” Gradiška snabdijeva oko 40 hiljada stanovnika, a ostalo je još 20 hiljada ljudi koji još uvijek nemaju vodu iz gradskog vodovoda. Izgradnju ove vodovodne mreže u dužini od 3000 metra koja košta 160 hiljada KM finansira gradiški Vodovod. Troškove na ostalim radovi ovo preduzeće dijeliće sa domaćinstvima. Završetak izgradnje vodovodne mreže na ovoj dionici očekuje se za dvadesetak dana.

(info+)

video_icon

Komentariši