POČELA KONTROLA PRIPREMLJENOSTI VOZILA ZA ZIMSKE USLOVE

izbori4

U Republici Srpskoj danas je počela kontrola pripremljenosti vozila za zimske uslove.

Tokom akcije, koja će trajati do 22.novembra, stručni radnici AMS kontrolisaće vrijednosti i kvalitet rashladne i kočione tečnosti, dubinu gazećeg sloja, svjetlo-signalne i uređaje za brisanje vjetrobranskih stakala, kao i posjedovanje potrebne opreme.

Sekretar Auto moto društva Gradiška, Radovan Šljivić, rekao je da je cilj ove preventivne akcije povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja, da se provjeri ispravnost uređaja na motornim vozilima i da se vozačima ukaže na oprez i specifičnosti vožnje u zimskim uslovima.

Šljivić je istakao da je obaveza vozača da u vremenu od 15.novembra ove do 15.aprila naredne godine posjeduju zimsku opremu.

On je rekao da zimska oprema podrazumijeva da sve četiri gume na putničkim motornim vozilima i vozilima do tri i po hiljade kilograma budu zimske, a mogu i ljetne sa gazećim slojem odnosno  dubinom šare 4 mm i lancima. Za teretna motorna vozila i autobuse, takođe, zimska oprema znači posjedovanje zimskih guma sa odgovarajućom dubinom šare i lancima uz obaveznu vreću pijeska i potreban pribor.

Na području Gradiške predstavnici Auto moto društva u saradnji sa pripadnicima Policijske stanice Gradiška narednih dana dijeliće edukativne letke vozačima i provjeravati pripremljenost vozila za zimske uslove vožnje

Akcija je preventivno-bezbjednosnog karaktera i ne sadrži represivne mjere prema vozačima vozila na kojima se utvrde neispravnosti pojedinih uređaja.

Komentariši