POČEO DVODNEVNI ŠAHOVSKI TURNIR U NOVOJ TOPOLI

U Novoj Topoli danas je počeo dvodnevni šahovski turnir za članove Udruženja penzionera opštine Gradiška na kojem učestvuje 20 šahista iz Rogolja, Nove Topole, Podgradaca i Gradiške.

Predsjednik Mjesnog odbora Udruženja penzionera iz Nove Topole Mihajlo Despotović izrazio je zadovoljstvo što se opštinski turnir održava u Novoj Topoli. Despotović je rekao da među takmičarima ima onih koji su nosioci titula, ali i  onih koji se šahom bave iz razonode i dodao da im je zajedničko to što su članovi Udruženja penzionera. Despotović je istakao da je među takmičarima i jedna takmičarka Jovanka Stojčević i da ove godine na turniru ne učestvuje aktuelni prvak Spomenko Bavrlić.

Fide sudija Nemanja Šipka iz Banjaluke rekao je da će turnir biti igran po novim pravilima.

“Učesnike turnira smo upoznali sa novim pravilima koja se primjenjuju od  januara ove godine. Takmičari će odigrati devet kola, a tempo igre je 10 minuta po igraču. Prvoplasirani će se u septembru boriti za titulu u završnici Republičkog prvenstva penzionera Republike Srpske,” rekao je Šipka.

Drugi dan Šahovskog prvenstva članova Udruženja penzionera opštine Gradiška biće nastavljen sutra sa početkom u 10 časova.