PODRŽANA INICIJATIVA ZA PROMJENU NAZIVA OSNOVNE ŠKOLE U DUBRAVAMA

osdubrave

Inicijativu za promjenu naziva  Osnovne škole ”Sveti Sava” u Dubravama političke stranke skupštinske većine razmotrile su i podržale zbog očuvanja dobrih nacionalnih i međureligijskih odnosa na području opštine Gradiška, rekao je načelnik opštine, Zoran Latinović.

On je naveo da je incijativa legitimna, jer ovu školu pohađa 60 odsto učenika iz  bošnjačkog naroda.

”Usaglasili smo se da članovi školskog odbora i lokalne zajednice podrže ovu incijativu i upute prema ministarstvu prosvjete koje je nadležno za utvrđivanje naziva škola. Smatramo da bi naziv škole u Dubravama trebao biti prihvatljiv i za stanovnike mjesne zajednice Dubrave i Laminci.

Latinović je naglasio da je razgovarao i sa protonamjesnikom gradiškim, Mirkom Milisavićem i da će sa ovom inicijativom biti upoznat i vladika  banjalučki Jefrem.

“Naše mišljenje je da ne treba imena iz srpske duhovnosti nametati u sredinama koje nisu njihovo obilježje”, naveo je Latinović.

(radio gradiška)

Jedan komentar na “PODRŽANA INICIJATIVA ZA PROMJENU NAZIVA OSNOVNE ŠKOLE U DUBRAVAMA”

  1. recimo da je to u redu .nek se zna : u republici srpskoj vode racuna kako se osjecaju nacionalne manjine.mozda se to uskoro objavi u ,,daily telegraph” a mozda cemo imati ponovo bratstvo i jedinstvo.sta li ce reci druga veca nacionalna zajednica? kako ce se oni osjecati? zar gospodin nacelnik nije nasao drugaciji nacin da se oduzi za onu pomoc u glasanju na proteklim izborima?

Komentariši