POLICIJA USELILA U NOVE PROSTORIJE

Policija u Novoj Topoli uselila u novi adaptirani prostor kod OŠ “Petar Kočić” u zgradu koja je u svojoj istoriji mjenjala namjenu.

Prije useljavanja policije služila je  kao vjerski objekat, a prije toga kao penzionerski dom. U međuvremenu su penzioneri dobili drugi dom.

policija1

U periodu poslije drugog svjetskog rata ova napuštena kuća u ratu je dobila namjenu da bude ambulanta. Poslije zemljotresa 1969. i izgradnje ambulante stotinjak metara dalje 1972. godine služila je kao karanten za eventualne bolesnike od crnih boginja koje su u to vrijeme bile u tadašnjoj SFRJ i za još neke omladinske aktivnosti.

Pred emisiju “Znanje imanje” bila je ovdje instalisana i biblioteka koja je trebalo da podstakne potrebu za čitanje knjiga u Topoli, što je bio neuspio eksperiment tako da je prostor pretvoren u slobodne aktivnosti od održavanja raznih sastanaka, partijskih, omladinskih i u rekreativne svrhe kao “fiskultura mozga” to jest igranja šaha.

Za vrijeme rata 1992-95. imala je i humanitarnu namjenu, poslije kao vjerski objekat i danas je tu policija

Jedan komentar na “POLICIJA USELILA U NOVE PROSTORIJE”

  1. Biblioteka je imala jako malo knjiga koje sam ja pročitala u kratkom vremenskom periodu a radila je Kova kao bibliotekar. pozz

Komentariši