Policiji naređeno da interveniše u Gradišci

Pripadnici Stanice policije Gradiška na čelu s komandirom Slobodanom Torbicom došli su danas u prostorije Skupštine opštine Gradiša i prekinuli radni sastanak predsjednika SO, Radislava Dončića sa potpedsjednikom Skupštine opštine, načelnicima odjeljenja, i službenicima.

U kancelariji se nalazio i poslanik SDS-a u Paralmentarnoj skupštini BiH Đorđe Krčmar. U prostorije predsjednika SO došli su i poslanici u Narodnoj skupštini RS Goran Đorđić i Milan Švraka.

Komandir SP Gradiška, Slobodan Torbica je obavijestio predsjednika SO da je dobio naredbu ”odozgo” da svi prisutni na sastanku napuste prostoriju osim predsjednika SO i poslanika u Parlametatrnoj skupštini BiH kojeg, kako je naveo, štiti imunitet.

Torbica nije želio da otkrije ko mu to naređuje “odozgo” i na osnovu čijeg naloga.

Predsjednik SO Gradiška, Radislav Dončić zatražio je od komandira stanice policije nalog za današnju intervenciju, na šta je komandir policije rekao da on nema nalog i da je došao na poziv odbornika SNSD-a, Uroša Grahovca da, kako je naveo, spriječe narušavanje javnog reda i mira.

Komandir policije je od prisutnih na sastanku zatražio je da napuste kancelariju predsjednika SO, što su oni odbili da urade jer je u toku sastanak zaposlenih u opštinskoj upravi. Policija je popisala prisutne na sastanku, a komandir policije Slobodan Torbica je rekao da je od ”nekog” dobio naredbu da protiv lica koja se nalaze u kancelariji predsjednika SO podnese prijavu sudu.

Na pitanje novinara koliko je policajaca na ovoj intervenciji i da li policija danas asistira u nekom postupku, komandir je rekao da su tu četiri policajca i da ne asistiraju.

Nije poznato zbog čega je policija uopšte dolazila u opštinsku upravu i zašto je Torbica rekao da su došla četiri policajca, a bilo ih je osam. Prisutni na sastanku kod predsjednika SO ocijenili su da je komandir stanice policije Gradiška grubo zloupotrijebio svoj položaj.

(istinito)

Komentariši