PORESKA UPRAVA GRADIŠKA U 2014. GODINI UTVRDILA POREZ NA NEPOKRETNOSTI OD 802 HILJADE 779 MARAKA

Poreska uprava Republike Srpske, Područna jedinica Gradiška je u 2014.godini utvrdila porez na nepokretnosti u iznosu od 802 hiljade 779 maraka, a do sada je naplaćeno 808 hiljada 828 maraka, jer je tim iznosom obuhvaćen i dug iz prethodnih godina.

Načelnik Poreske uprave Područne jedinice Gradiška, Boro Spasojević je naglasio da je u protekle tri godine, od kada je utvrđen porez na nepokretnosti zaduženje naše opštine bilo 3 miliona 81 hiljadu 435 KM, dok je naplaćeno 2 miliona 167 hiljada maraka što znači da je naplativost 80 odsto.

Od oktobra 2014.godine Poreska uprava Područna jedinica Gradiška poreskim obveznicima koji ne plaćaju porez poslala je 2 hiljade opomena, dok su 420 poreskih obveznika poslali u prinudnu naplatu i njima će biti obračunate kamate i troškovi prinudne naplate, rekao je Spasojević i dodao da je to prvi korak do upisivanja hipoteke na nekretninu.

On je pozvao poreske obveznike da do 31.decembra plate drugu ratu poreza na nepokretnosti, jer za one koji to ne urade slijede opomene i obračun kamate, kao i troškovi prinudne naplate. Podsjetio je da još ima poreskih obveznika koji nisu prijavili nektretnine i pozvao ih da to što prije urade, jer novčane kazne za fizička lica iznose do 500, a za pravna lica do 1 500 KM.

Poreska uprava Područna jedinica Gradiška je građanima i pravnim licima poreskim obveznicima dostavila ukupno 16 hiljada 879 poreskih računa.
(radio gradiska)

Komentariši